HuzairieHusinBlog: Nokia 3310 Review! | Kelebihan Nokia 3310

Monday, February 7, 2011

Nokia 3310 Review! | Kelebihan Nokia 3310

nokia 3310... korang pernah pakai tak???? boleh dikatakan nokia 3310 nie diantara 1st generation dalam keluarga nokia la... dalam nokia kira 3310 nie kira paling otai la.. orang lama... semua hanset kena hormat dengan dia... hehe


ingat lagi masa zaman kecik kecik dulu.. rasa nya saya start pakai handphone masa saya darjah 6.. first handphone nokia 3310 la... ingat lagi, dulu orang kampung saya panggil nokia nie nokia 33sekupang... hehe.. teringat zaman kecik kecik dulu.. memang banyak kenangan... =)


korang tahu tak, dari perhatian dan ujian yang dijalankan, nokia 3310 nie lah yang mempunyai daya tahan yang tinggi.. sebab apa??? maybe 1st model nokia jaga kualiti.. rasanya lah...
okeh... nak tahu apa kelebihan nokia nie...???

1. tahan
yang nie tak payah cakap la... saya pernah campak handphone 3310 nie dari tingkat 1.. bukan saja saja ye campak.. nak test... ingat lagi.. masa tu kat sekolah.. bawak hanset senyap senyap.. takot kantoi dengan cikgu... hehe... kawan saya kata nokia nie tahan... saya try campak dari tingkat 1... pergh! terbukti... terbukti nokia nie memang tahan... saya tengok masih elok.. just body je calar sikit.. hehe..

2. harga
biasa la.. time dulu handphone sabun pun dah rm1000... sekarang..?? rm100 pun boleh dapat.. masa tu saya beli handohone nie dengan ayah saya dekat kedai mana ntah.. harga 3310 nie ingat murah ke time tu... Kalau tak silap saya ada la dalam RM400.. maybe la.. dah la tak ada 3G, Wifi.. sekarang nie 400 boleh dapat semua tu.. hehe..






3. Popular
serius... time nie saya cakap siapa pakai 3310 nie kira gempak la... mahu kalau time tu gadis kampung saya boleh mintak couple tengok saya pakai 3310 nie.. hehe... ingat lagi bila satu kampung pakai 3310 nie.. dari anak buah sampai la ke datuk.. semua pakat pakai 3310 nie.. boleh kata satu famili lah pakai 3310 nie... kalau sekali on call semua tengok hanset.. dah tingtone pun sama.. dulu mana ada call yang keluar suara orang nyayi.. monophonic je.. hehe..



fuh! seronokpulak bila cerita kenangan silam nie.. tersenyum sendiri pulak.. hehe.. kisah korang pulak macam mana???

3 orang gemar komen entry aku:

  1. hahaha.. sampai 2007 nis still pakai. tapi bukan 3310. area2 dia la.. tak ingat series dia berapa.. macam 3310 tapi yang speaker tu line dia melengkung. 3310 line tegak. ape ek? 3210 kut..

    ReplyDelete
  2. hahaha.. ak xder henpon nih.. tapi ak teman akak ak bli dari bandar, sampai balik umah dia tenung 3310 tuuuuu.. haa... rege dia masa tu mmg area 450 ke 400 laaaaa...!!! hahaha!

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)