HuzairieHusinBlog: Info Rempit : Tips/Bagaimana Mahu Cilok Masa Bawak Motor Di Jalan Raya?

Friday, March 11, 2011

Info Rempit : Tips/Bagaimana Mahu Cilok Masa Bawak Motor Di Jalan Raya?

untuk pengetahuan korang, aku sekarang nie dah naik motor pergi kerja.. ada la dalam sebulan lebih dah.. baru aku taw bawak motor nie best.. boleh mencilok sana.. cilok sini... betul la apa orang kata... "baik punya cilok..!"


sejak bermotor sebulan lebih nie, banyak aku belajar.. terutama macam mana nak cilok masa jem.. aku tahu ramai yang tak bape nak power bab cilok mencilok nie.. hehe...




[Gambar: aku yang last sekali tu.. tak suka sangat interframe nie.. hehehe]


okeh.. so.. aku dengan ini akan menurunkan segala ilmu cilok mencilok nie.. tapi korang kena janji dulu dengan aku.. jangan bagi tahu sifu aku ea... Mr Adnan Sempit.. kehkeh..

1. Lembutkan Badan korang Terlebih Dahulu

- yang nie penting.. dalam bab cilok mencilok nie badan korang kena lembut.. sebab korang akan dihimpit oleh kereta kereta tu.. faham faham la.. bila dah kena himpit tu kompem la off balance.. ye tak...?? Ha..! masa nie lah kelembutan badan korang digunakan... hehe


2. Sentiasa Usha Side Mirror

- usha yang aku maksudkan ialah tengok@lihat@pandang dan yang sama waktu dengan nya.. penting k pandang side mirror korang tu.. sebab time mencilok korang kena fokus! kena tahu apa yang ada di depan korang dan di belakang korang.. 

note : tapi ingat! jangan usha awek cun yang ngah drive tu.. kang tak pasal cium bontot lori.. hehe



[Gambar: ada ke mak cakap macam tu.. aku rasa kompem anak dia tu bawak 40Km/J je.. hehe]

3. Minyak Motor Pastikan Tak Hampir Denga 'E'

- Yang nie penting jugak.. aku rasa time jem la minyak motor aku paling cepat habis.. sebab apa..? sebab time nie korang banyak bermain dengan brek.. kejap brek.. kejap kejap brek.. orang kata kalau time jem la minyak cepat habis.. kesahihannya aku tak pasti.. tapi bagi aku, aku setuju dengan teori tu.. so aku nasihat kan korang, kalau nak gi jalan jauh jauh tu pastikan la minyak penuh.. malu beb kena tolak motor kat highway.. muka hensem macam gua nie tolok motor jatuh sahah.. hehe


4. Perlu Pantas Membuat Keputusan

- dalam mencilok nie, korang kena ingat, minda perlu cekap dalam membuat keputusan.. dalam hal nie korang kena pantas membuat keputusan sama anda korang mahu cilok ke kiri ke.. ke kanan ke.. nak brek ke... atau nak pusing je trottle tu sampai habis.. semua nya di minda korang.. lambat..?? faham faham je la.. hehe




cukup tips tu...?? lepas nie aku yakon korang pasti dapat cilok dengan lebih cekap dan effisien lagi.. hehe


p/s: entry ini hanya untuk hiburan semata mata ye... time bawak motor tu tungganglah dengan selamat dan ingatlah orang tersayang.. kepulangan anda dinanti.. =D

5 orang gemar komen entry aku:

  1. wow, mat rempit tu..pandu cermat jiwa selamat..kalau nak jadi mat rempit, jiwa kene rempit jugak..:)

    ReplyDelete
  2. huhu..ct naik moto jugak..memang bes..time jam...takyah nak tunggu lame sangat...hehe

    ReplyDelete
  3. jangan sampai silap cilok ye :)

    ReplyDelete
  4. huh...baek punyer tips...sye bru jer blajar naek motor..n still x brani ag nk kuar naik motor g tempat2 busy cam tu...
    mesti kowg akn ckap,, "nk smpi bler x brani?"
    tp,, tu la hakikatnye...sye tkot...

    ReplyDelete
  5. nice tip bro..kalau tak confidence utk lepas antara dua kereta..jangan redah jugak..nanti terlanggar side mirror kete orang..abis la kau nanti..haha.

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)