HuzairieHusinBlog: Sesat dalam Kota mencari pejabat nuffnang di Herritage House KL

Sunday, March 6, 2011

Sesat dalam Kota mencari pejabat nuffnang di Herritage House KL

fuh! satu hari tak update.. tapi traffic still maintain an encem.. hehehe... thanks kat korang coz sudi singgah blog aku nie.. 

ok.. tajuk aku untuk malam nie ialah "sesat dalam kota".. sesat dalam kota..?? sekali dengar macam lagu pulak kan.. tapi bukan lagu yang aku maksud kan.. sabar... ni aku nak cerita la nie... kenapa aku sesat dalam kota + blog tak update 1 hari...




[gambar : tadi masa aku lalu kat sogo ramai giler pendatang asing.. adakah aku kat oversea?? ]



sambung balik... hari nie aku turun KL.. nak cari pejabat nuffnang kat mana.. hari tu aku ada dpat email dari nuffnang... [rujuk entry ini].. aku tanya member aku.. mana jalan dang wangi nie... member aku boleh cakap aku nak pergi interview ke.. hampeh tul... aku cari pejabat nuffnang la... untuk makluman korang, staff kat tempat aku keje tu masih tak tahu yang aku adalah seorang blogger k..

aku turun kl ada la dalam tengah hari tadi.. dengan misi : mencari dan menyelamat pejabat nuffnang... serius! susah gila aku cari pejabat nuffnang nie.. bukan susah apa... dia masuk dalam sikit.. agak lenggang sikit la.. 

sampai kat kl tu, aku bukak map yang aku print out dari google map.. aku cakap kat awek aku.. 

"kita nie dah macam pelancong asing dah.. siap bawak map lagi.. kehkeh"


bila bukak map tu, aku dah pening dah.. tak tahu mana aku nak melangkah.. kle depan ke.. ke belakang ke.. ke tepi ke... tak pe... dengan berbekalkan wajah yang hensem nie, aku tanya awek yang jual tipon tepi jalan tu...

"ehem ehem... erm.. mana ye jalan yap ah shak?? herritage house..? "

"oh! jauh dari sini... " cakap awek tu.. " dekat ngan KLCC tue..."


hah??? pelik lak aku.. aku tengok map KLCC tu jauh giler dengan pejabat nuffnang tu.. aku syak awek nie buat buat tahu nie.. tak pe la.. 

aku rasa better aku cari sendiri... 

aku teruskan perjalanan aku... akhirnya aku jumpa base point aku yang pertama.. pejabat polis dang wangi.. hah! dah dekat dah nie.. aku rasa dekat dekat sini la... cakap aku dalam hati ku ini..(wah! dah macam ayat novel lak.. kehkeh..)


[gambar : time aku lalu kat ibu pejabat polis nie aku tengok yang encik polis nie ada kat situ tu kereta still bawak macam kat litar sepang.. caya la.. hehe]



aku terus kan perjalanan aku lagi... aku tengok map.. kali nie aku cari jalan doraisamy lak.. yang awek aku dah mengadu sakit kaki.. lenguh berjalan.. aku singgah kedai mamak tu jap.. beli kan dia air coke.. dapat coke terus hilang lenguh dia.. pandai ye.. hehe...

dah jumpa jalan doraisamy tu, aku jalan terus... memang dah nak sampai dah.... (kalau refer map la...).. tapi kalau tak tahu memang la rasa macam jauh lagi... kali nie memang dah sampai ke jalan yap ah shak.. aku kompius lagi.. mana la herritage nie.. aku tanya encik teksi.. mana herritage house nie.. encik teksi tu india taw.. tahu dia cakap pe...?

"ayoma... depan mata u ni apa..."



alamak... ini ke... aku boleh bantai gelak dengan awek aku.. dah depan mata pun masih nak tanya lagi... 

dan akhirnya... setelah hampir sejam setengah aku melilau mencari pejabat nuffnang nie, aku jumpa jugak....



 [gambar : mula mula kompius jugak.. betul ke nie.. macam tak caye je aku kat pejabat nuffnang nie.. hehe]

pejabat nuffnang dah jumpa..nanti aku akan ambek ticket wayang and ticket hore hore aznil tu.. maybe rabu nie kot.. nanti aku akan citer macam mana pejabat nuffnang tu.. tunggu ok.... =)



p/s: rasa berbaloi jugak jadi blogger nie.. dunia maya dan dunia realiti bersatu.. nampak macam mustahil kan...? tapi sebenarnya tidak....

4 orang gemar komen entry aku:

  1. alaa tu laa tak rujuk entri aku pasal map nuffnang =P hihih..first time g memang sesat sebab office tersorok ! lol..sempoi aah nuff =)


    Jeng3x…
    # Kereta Viva Saya !#
    # Suami Kaki Pukul !#
    # Buffered Earnings Nuffnang Edisi Mac#
    # Akuarium Ikan Comel #
    # Tikus Tinggal Dalam Rumah Diperbuat Dari Roti !#

    ReplyDelete
  2. untungla..hanya blogger top jer yang terpilih dan layak nak jejak kat pej nuffnang..:)

    ReplyDelete
  3. @░♥si lampu neon♥░tahu xpe.. susah gak kalau 1st time mencari nie.. hehe

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)