HuzairieHusinBlog: Tanda Blog Anda Adalah Blog SEO -Bahagian 1

Monday, March 14, 2011

Tanda Blog Anda Adalah Blog SEO -Bahagian 1

Assalamualaikum w.b.t

hari nie aku nak share dengan korang semua tanda blog korang tu adalah blog SEO..mula mula korang kena faham apa itu SEO...

Secara amnya SEO bermaksud Search Engine Optimization. aku faham.. memang susah nak memahami apa itu SEO.. macam mana nak tacke atau mengorat SEO nie.. 



faham gambar di atas tu..?? memang agak rumit.. macam aku dulu mula bermain SEO nie memang agak pening.. tak pe la.. kalau korang setia follow blog nie, insyaallah aku akan ajar bermain dengan SEO.. 

lesson pertama nie aku just beri gambaran kasar dan kuasa SEO nie.. macam mana nak bermain dengan SEO nie.. mudah je.. alert... blogger must alert.. alert dengan perkara yang berlaku di sekeliling korang.. 

macam mana nak tahu blog korang nie blog SEO..?? Mudah je.. korang bukak je account nuffnang korang tu.. then, click refferal.. tengok blog korang nie banyak datang dari mana...??

okeh! yang nie refferer blog aku untuk minggu lepas.. sekadar berkongsi dengan pembaca blog nie je ok.. jangan pikir lain.. cubit kang.. kehkeh..



kalau korang perasaan, blog nie banyak datangnya dari google.. ingin aku ingat kan balik, untuk mendapat backlink dari google, link korang tu harus berada di page 1 di ejen cari google atau ejen cari yang lain.. macam mana nak dapat result di page 1..?? nanti aku akan ajar.. pelan pelan kayuh.. tak lari gunung di kejar.. 

ok...??? satu je aku nak ingatkan korang.. dunia internet nie untuk mereka yang ingin mencari maklumat... dapat apa yang aku maksudkan...??

renung renungkan..... tunggu bahagian ke-2 ok...??


assalamualaikum..

10 orang gemar komen entry aku:

  1. baiklah..ct akn tunggu bahagian ke-2..macam seronok je main seo ni

    ReplyDelete
  2. @cikblurresok maybe dah publish.. tunggu je ok.. =)

    ReplyDelete
  3. terbaik..ajar aku seo..heheh..agak2 blog aku blog seo x??

    ReplyDelete
  4. ahahah. thx for sharing, aku baru tau sikit2 je nie. hee

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)