HuzairieHusinBlog: Kenapa Aku Suka Bermain Dengan SEO?

Thursday, April 28, 2011

Kenapa Aku Suka Bermain Dengan SEO?

Ada blogger tanya tanya aku.. 

"blog kau pasal ape ea?? "

aku jawab.. blog aku most kepada info.. dia tanya lagi... kenapa tak cerita personal je?? .. hahaha... soalan dia tu buat aku ketawa sebentar... korang rasa kenapa ye..??? jap lagi aku citer.. nie baru mukhadimah.. 

seriusly, masa aku berblog dulu, entry aku banyak kepada entry personal.. apa yang aku nampak... aku lihat.. aku akan citer kat blog.. sekarang pun ada jugak.. tapi tak banyak...



okeh.. berbalik..kenapa aku suka bermain dengan SEO???  

1. blogger perlu alert.

- maksud aku, sebagai blogger yang addict dengat SEO nie, kau kena tahu permintaan orang yang dok cari kat search engine tu.. kau kena pantas tangkap citer pe yang panas sekarang nie..


2. tak payah update selalu..

- okeh.. yang nie aku tak galakkan kepada blogger yang baru nak bermain dengan SEO nie.. apasal?? senang je... " semakin banyak entry pasal SEO, semakin tinggi la kebarangkalian entry kau akan di search oleh bro google " -hipotesis diterima-


3. sape nak peduli kisah hidup aku??

- nie yang aku tak berapa nak gemar sangat kalau nak cerita sejarah hidup dekat blog... sape la nak taw kisah aku nie... bagi aku, kalau nak wat blog 100% personal, blog kau kena betul betul ada daya tarikan.. macam mana??? tak perlu la aku citer... korang kan bijak bijak semua.. hehe.


sebenarnya ada lagi sebab nya.. takpe la.. aku stop kat sini dulu.. hehe

3 orang gemar komen entry aku:

  1. Assalam...
    Betul tu...kalau nak trafik byk masuk, bermainlah dgn SEO...mmg mencacak naik trafik tu..
    Kdg2 penat jgk main dgn SEO ni, boleh tertekan..
    Jadi tulislah secara santai...

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)