HuzairieHusinBlog: Kurang ajar betul...!! kau tunggu la Polis cari kau..!

Tuesday, April 19, 2011

Kurang ajar betul...!! kau tunggu la Polis cari kau..!

apa kena la dengan nasib aku minggu nie.. semalam aku mengamuk pasal entri nie.. hari nie aku nak mengamuk pasal orang yang tak de sifat sivik nie.. tak ada tanggung jawap dalam diri langsung....

citer masa aku on the way balik dari kerja... 

okeh.. aku singgah jap kat stesen minyak shell lepas tol sungai besi. aku rasa korang tahu kot.. yang ada KFC tu.. dengan niat nak isi miyak motor yang jarum nya dah cecah huruf E.. lepas je aku isi dan nak masuk highway sg.besi, entah dari mana datangnya kereta hyundai warna hitam tiba tiba langgar aku... gila kau....!!


Apa lagi... aku dengan keadaan yang masih lagi tak bersedia, off balance la.. tapi, alhamdulillah... allah selamatkan aku dari terjatuh dari motor.. selamat time tu aku bawak 10km/j je.. tu pun sebab bawu keluar simpang shell tu.. bayangkan kalau aku tengah superman atas highway tu...?? tak inallillah aku...??

ok... aku berhenti la kejap.. ingat orang kereta tu nak berhenti la.. mintak maaf ke... dia tak tahu yang kaki aku nie dah kena paddel motor.. sampai sekarang terasa senggal nie... ok la... aku dengan hati yang panas nie apa lagi.. kasi kejar la... aku tengok kereta tu dah pecut laju dah.. memang dah cilok sana cilok sini... tapi takpe.. walaupun motor aku tu 110cc je, kejar tetap kejar... selamat allah sentiasa bersama aku... keadaan traffic time tu sibuk sikit.. sikit je la.. memang kereta tu dah lari jauh la dari aku... aku pulas trottle motor.. full trottle.. meter motor jangan cakap la... kalau boleh mau using 2 kali tu.. 

kejar punya kejar, aku nampak kereta tu... ok.. aku hon dia..suh berhenti... dia boleh buat dek je... hampeh betul... dia pecut tu.. tak pe..aku kejar balik... aku hon lagi.. suh berhenti... dia pecut lagi... aku sempat perasaan ada seorang lagi dan seorang perempuan.. aku perasaan muka perempuan tu dah cuak gila dah.. tak pe.. aku lepas kan dia pergi... tapi... tapi.... bukan lepas macam tu je.. aku ambek no plat dia...

aku pi terus IPD Kajang... buat report... tak puas hati nie... kalau dia berhenti, aku consider la.. nak mintak maaf ke.. sebab kalau aku yang salah, mesti dia berhenti punya... tapi, apahal dia lari...?? korang tahu kan jawapan dia...???


kepada owner kereta Hyundai WLS 6**9, KAU TUNGGU LA POLIS CARI KAU..!


Tak perlu takut kalau kita yakin berada di pihak yang benar..kita perjuangkan kebenaran... aku harap pihak polis dapat settle kan masalah aku nie.. aku dah buat report dah..  tunggu maklumat lanjut dari pihak polis. 


nasihat aku, kalau kita rasa kita salah, mintak la maaf.. tak kena bayar pun der mintak maaf tu.. sekarang kes nie dah jadi kes polis.. just wait and see..



p/s: allhamdulillah motor aku ok.. kalau tak, aku nak mintak dia ganti kawasaki ninja.. 

assalamualaikum

9 orang gemar komen entry aku:

  1. bro..sabar.kita penunggang moto ni sentiasa jadi mangsa.aku pun penah jatuh disebabkan oleh kecuaian kereta..sabar je la.

    ReplyDelete
  2. fuh gila kau... bahaya aksi kau tadi.. tapi kalo aku la kan.. mmg aku terajang dah side mirror dia.... pastu kasi baling helmet kat cermin dia.. kasi dia berlanggar dengan lori minyak pastu terbakar hisup2.. pas terbakar tu biar je burung gagak hitam makan daging2 dia... pastu kita humban je kat sungai.....

    ReplyDelete
  3. @faryzh : itu la.. kalau kita je berhati orang lain tak berhati hati, tak ada guna jugak.. kan?? :)

    ReplyDelete
  4. @cacing : tak sempat nak buat semua tu.. :D

    ReplyDelete
  5. baru lepas excident jgk....aish....malang2....mta jauh la yea....

    ReplyDelete
  6. hem..selalu jadi camni..mangsa kepada kenderaan besar...lagi-lagi lori..perghhh...hon punya kuat..sebaik tak mati terkejut,,,kalau kete plak..potong kita, kendian die boleh himpit kita...sakit je hati...macam setan perangai kan

    ReplyDelete
  7. hurm..manusia ni kekadang macam ..huhu.. sy pn pnh gak kne. tp bukan la kes langgar. tp potong memotong. laki tuh slambe bdak je nak maen potong2 after sy potong dia. hmpir2 xcident gak la.. smp ayah pun bengang ngn pemandu tu. huhu..

    ReplyDelete
  8. apsal ko tak sepak je side mirror ke, lampu signal dia ke...bar puas hati.....lain kali standby le batu ke, plug motor ke dlm bakul...tak pun lock tmbhn moto ko...senang kalau nk baling kt org yg kurang hajor.,..

    ReplyDelete
  9. bg ah full plate no. tu..nak gak tgk sape tuan punye nye..haha

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)