HuzairieHusinBlog: Tension.. Tension...!!

Monday, April 11, 2011

Tension.. Tension...!!

hari nie aku tak tahu la kenapa... tension giler la dengan kerja aku.. nak je aku bakor office tu.. tapi bila di pikir pikir balik kalau aku bakor kompem gaji bulan nie tak dapat nyer.. so, aku terpaksa membatalkan hasrat aku... 

pagi pagi isnin nie dah kena marah dengan bos.. tapi takpe.. aku dah dapat dah tips dari senior aku macam mana nak tahan kena marah.. tips nyer...?? masa kena marah tu, kau pikir benda lain.. pikir la apa apa pun.. tengah main dam ke.. main jongkang jongket ke.. terpulang la.. janji.. tak payah concentrate apa yang dia cakap.. mula mula aku tak percaya jugak.. bila aku try tadi.. wah..! betul lah apa senior aku cakap... hehe..



[Gambar : kalau ikut kan hati aku, nak je aku tendang pc office aku tadi.. bila pikir balik, kalau aku wat cam tu, aku nak pakai pe nanti...? ]



okeh la.. lepas satu azab melayan amarah bos aku tu... aku sambung buat kerja yang dah tahap ICU tu.. sorang pun tak mau tolong.. tapi adala sorang dua tolong.. jiran sebelah aku...  terima kasih daun keladi.. esok tolong lagi eh... hehe..

ku sangka kan salji sampai ke petang.. rupanya gerimis di tengah hari.. 

aku nak sent drawing dekat mamat nie.. kira dia kerja kedai print print tu la.. okeh.. aku bagi full set.. aku siap cakap lagi dekat dia..

"mau ini hari a.. before 5.pm... very urgent...!"

dia dengan wajah confident tahap dewa, cakap la ok..

selesai 1 masalah..


pukul 5 p.m..


mamat tu datang hantar drawing yang aku pesan.. aku suruh dia letak dekat meja aku.. aku tak sempat nak check lagi drawing yang aku suruh dia print tu.. entah cukup ke tak.. 

tapi.. masalah terus menghantui diri aku.. bila check memang sah tak cukup... adoi... nak call dia, dah lewat dah.. kompem tak angkat...



hmm... masalah masalah.. macam mana la esok hari... doa kan aku dapat menempuhi segalanya dengan hati yang tabah ye... amin......

6 orang gemar komen entry aku:

  1. esok gi belasah apek tuh...heheh
    tapi kan kalau masa bos marah kita pikir lain, kang kalo masa tu dia pesan kita buat begini begitu,kita xdgr, cam ne kita nak tahu cara nak betulkan kesalahan kita??

    ReplyDelete
  2. aduhai..macam-macam..beli la printer yg ada copy sume tu..bila time emergency boleh pakai

    ReplyDelete
  3. harap semuanya dapat settle dengan sempurna..

    ReplyDelete
  4. bad day ye...bkn semua ikut rancangan kita, kan

    moga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  5. biasa la..nama pon kita bkeja dgn org klu xkena marah xsah la.. bknnya kita yg bos snang la..he2..

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)