HuzairieHusinBlog: Tips/CARA MENGHILANGKAN TENSION/STRESS DISEBABKAN KERJA

Monday, April 25, 2011

Tips/CARA MENGHILANGKAN TENSION/STRESS DISEBABKAN KERJA

memandangkan hari nie aku sangat tension dengan kerja aku, aku nak update how to solve our stress. seriously kerja banyak tak ingat hari nie... kalau bos suruh stay sampai subuh pun belum tentu siap.. ditambah pulak dengan line celcom yang sedikit biol, bertambah tension aku..



[Gambar : aku kalau stress tak de nyer gigit laptop macam awek tu.. aku baling je terus dari tingkat 6.. senang..]


ada orang tanya aku macam mana hilang tension nie..(padahal diri sendiri yang tanya nie.. miahahaha).. so, dengan murah hatinya, aku akan bagi tips macam mana hilang stress disebabkan kerja nie.. ha... kalau stress sebab belajar pun boleh jugak aplikasikan dalam pembelajaran.. boleh.. tak ada hal punye...!


cara 1 :

bancuh milo + cecah dengan biskut kering..

- yang nie memang aku selalu buat... aku kalau kerja banyak sangat nie la benda pertama yang aku buat.. aku masuk pantri.. bukak laci kabinet tu, buat air milo.. pergghh... memang layan... lantak a kerja.. makan lagi best..


Cara 2 :

pasang lagu kuat kuat. tahap pecah gegendang telinga punye!

- aku senang je... aku ambek E71 aku tu, cucuk handfree, pasang kuat kuat... serious weh! memang hilang tension kau... pernah sekali aku bukak kuat kuat sekali bos aku panggil... mengirap je darah bos aku panggil panggil tak menyahut.. last last dia datang ke meja aku... miahahaha..

Cara 3 :

pergi hisap rokok

- yang cara 3 nie aku tak pernah buat la sebab aku bukannyer smoker.. tapi member opis aku tu selalu buat.. aku tengok dia nie kalau tension memang pi kat tangga pekena sepam dua.. masuk opis balik senyum je sampai telinga.. kurang asam boy betul... 

Cara 4 :

terjah meja member yang tengah sibuk tu...

- yang nie memang dah biasa sangat a aku buat.. banyak kerja ke... tak banyak kerja ke.. terjah tetap terjah.. pi tempat  dia cakap.. "kerja kau banyak lagi ke... hehe" .. 


Cara 5 :

tolak kerja kau ketepi jap, pastu tidur 5 minit.

- sebenarnya cara nie yang paling mujarab sekali untuk hilangkan stress nie.. sebab kalau kita kalau stress, memang tak jalannye kerja.. mahu memaki je dengan kerja yang banyak tu.. better kau pejamkan mata kau tu jap.. rehatkan minda selama 5 minit.. jangan kau terlajak sampai balik pulak...




boleh 5 tips tu aku bagi..?? renung renungkan.. dan selamat beramal.. =)

1 orang gemar komen entry aku:

  1. tension kalo dateline nak dekat..kelam kabut rasa nak tercabut jantung haha

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)