HuzairieHusinBlog: Kenapa kita perlu kejar traffic blog?

Sunday, June 19, 2011

Kenapa kita perlu kejar traffic blog?

assalamualaikum semua..


dah lama yer zairie tak share tips tips blogging nie.. mungkin terlalu buzy dengan kehidupan seharian.. ceh! .. so, hari ini, zairie pun free, boleh la celoteh panjang sikit... tu pun kalau korang semua sudi baca hingga noktah yang terakhir...



okeh.. topic kita hari  ini.. " kenapa kita perlu kejar traffic blog..?"


ha...? amacam? best tak topic.. best kan best kan.. hehe.. 

bila kita berblog nie, secara tidak langsung kita dah masuk dalam satu kerjaya baru.. iaitu kerjaya sebagai penulis.. bila kita menulis, orang luar akan membaca apa yang kita tulis.. adakah ia sekadar satu penulisan kosong sahaja?? atau satu penulisan yang memberi 1001 info yang berguna... 



sebelum korang membaca entry ini, zairie cuma ingatkan ini bukan entry menunjukkan mahupun membuka pekung di dada.. honestly ia sekadar pembakar semangat kepada mereka yang baru berkenalan dengan dunia blog.. zairie faham.. mungkin zairie tidak layak berbicarakan hal ini.. tapi.. sharing is caring.. better share then never.. kan...??


kenapa perlu kejar traffic???


traffic blog memainkan peranan penting dalam blog. ia mengukur tahap sejauh mana kita perlu pergi.. blog yang baik, akan sentiasa di hujuni pengunjung yang tinggi.. 


seriusly zairie dulu pun merangkak rangkak dalam mengejar traffic.. pernah suatu ketika dulu blog zairie tidak sampai mencecah 100 uniqe visitor sehari.. tapi sekarang.. alhamdulillah..




lebih 10 ribu seminggu uniqe visitor.. zairie mampu melakukan nya.. dan zairie percaya..korang semua boleh lakukan... usaha tangga kejayaan kan...? yang penting  jangan pernah kenal erti penat dan putus asa... berusaha dan terus berusaha..



Izairie..... apa kita dapat kalau traffic riban riban nie...??


ha...... jangan tahu, traffic yang kencang mampu memberikan kesan positif kepada kita..?? tahu apa dia...??


$$$$$$... ya... betul tu... $$$$ adalah jawapannya... selalin berblog kita juga mampu buat $$$... dari dok melepak dan layan farmville kat Fesbuk tu 24 jam tak dapat apa apa, better sign up blogger. ada hasilnya.. kan...?


buktinya??





seronok kan tengok angka dalam gambar tu?? tapi bukan senang zairie nak capai tahap macam nie.. susah...  lagi sekali... zairie boleh... korang??? korang pun boleh jugak... percaya pada diri?? ok..?



akhir sekali, zairie bagi tips paling penting... tips yang selalu zairie pegang dalam berblog...

"berblog ini ibarat perang... kita perlu bijak merancang strategi untuk menang..."


good luck guys...!







7 orang gemar komen entry aku:

  1. ble share traffic yang digunakan ker. hehe

    ReplyDelete
  2. mama tulis suka2 je..tapi thanks sesangat atas info ni..

    ReplyDelete
  3. wei taniah...:D
    aku nk te nape blog aku still nilai duit yg sama dri dulu,...
    lagi stu kn ape gune nuff?aku tgk cam xde fungsi jew...

    ReplyDelete
  4. Banyak lagi nak kena belajar ni. Terima kasih.

    blog sharifdez

    ReplyDelete
  5. hepi blogging! blog yatie tak sampai pun 100 sehari.wargh!!! :)

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)