HuzairieHusinBlog: Kubur Tak Bertanda, Astro Citra (Sinopsis, Trailer, Senarai Pelakon, Download)

Sunday, June 26, 2011

Kubur Tak Bertanda, Astro Citra (Sinopsis, Trailer, Senarai Pelakon, Download)

assalamualaikum...

fuh! agak lamabat jugak yer zairie post pasal kubur tak bertanda nie?? tu pun pasal tengok trailer kat astro tadi.. terus google sinopsis dia..



SINOPSIS KUBUR TAK BERTANDA..

Kubur tak bertanda mengisahkan zein, pelajar malaysia yang menuntut di sebuah pusat pengajian tinggi di korea selatan. dia terjebak dalam kehidupan sosial sehingga melakukan perhubungan terlarang bersama kekasihnya kara (lakonan keum nim). kara hamil, tetapi zein bertanggungjawab kerana menganggap kara gadis yang terlalu sosial. kara tertekan dan zein pula menjauhkan diri.


kara mengungut mahu melaporkan kepada pihak polis dengan dakwaan zein memperkosanya.. tetapi zein tetap bertanggupjawab. zein hilang pertimbangan sehingga berlaku pergelutan dengan kara. dia memijak perut dan menendang sehingga kara pengsan dan berlumuran darah. zein menyangka kara mati dan membuangnya di dalam semak. 


selepas tiga tahun, zein menghawini seorang pelajar malaysia bernama rita (lakonan yana samsudin). zein berubah laku apabila bergelar suami. apabila rita didapati hamil, kebahagian mereka mula diganggu oleh bayangan misteri. lebih menakutkan apabila mesin imbas mendapati bayi dalam kandungan rita menyerupai wajah kara. sikap rita juga mula berubah dengan memliki persamaan dengan kara dari segi pemilihan makanan, perhiasan dan pakaian.  zein bertambah pelik kenapa selepas sekian lama baru kini hidupnya diburu gelisah mengenai kara.



TRAILER 







Senarai Pelakon

senarai pelakon untuk filem kubur tak bertanda shaheizy sam, yana samsudin, keuw nim dan lee yan..


jangan lupa malam nie (26 jun 2011) pukul 10 malam di astro citra saluran 131..


masa tengok trailer cerita nie, memang dapat rasa keseramannya.. tengok je la cerita juon tu.. boleh kata tutop mata jugak la.. hehe..


ppss : artis malaysia kini pun sudah bertaraf antarabangsa ok.. =)











6 orang gemar komen entry aku:

  1. macam best je drama ni.. dh la ada sam ngn yana.. eh, muke kara tu mcm muke c umi nazira plak.. :P

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  2. korea? waa.. syok tu! siap de shaheizy sam lg, mmg patut tgk! jom sume? hehe..

    product terbaik dari Apple akan diumumkan! Lebih baik dari iPhone 4 ataupun iPad 2!
    Click2: http://nashfahrenheit.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. macam sedap cerita ni!! tapi mama tak pernah menonton cerita2 seram begini..mama takut ..hu..hu..

    ReplyDelete
  4. ala.. tak dpt tengok.. x de astro citra..hehe

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)