HuzairieHusinBlog: senarai Laman web kerajaan malaysia yang kena hack oleh hacker anonymous

Thursday, June 16, 2011

senarai Laman web kerajaan malaysia yang kena hack oleh hacker anonymous

assalamualaikum...


hari ini rasanya dunia IT malaysia kecoh ya amat.. mana tak nya, semua bercerita pasal anonymous yang nak hack website malaysia.. mula mula saya ingat ini semua satu teori konspirasi jer.. sekadar nak takutkan orang yang tidak berapa cerdik it macam saya nie.. kehkeh..


berikut merupakan website kerajaan malaysia yang dah kena hack.. kat berita tv3 tadi pun ada cerita pasal nie jugak..




tapi apa yang saya lihat, kerajaan banyak shutdown kan diorang nyer web.. persoalannyer, kerajaan malaysia tak berani nak lawan atau tiada ahli kepakaran yang tinggi dalam bidang menghack nie..??



laman web tourmalaysia yang dah kena hack oleh si anon nie.. gelap gelita diorang buat web nie.. hehe



kalau korang perasan, kat situ ada some of malaysian voice.. 

banyak jugak yer yang bersuara.. hehe..



pagi tadi kecoh jugak.. ada blogger blog dia kena hack oleh anon nie.. nak baca cerita dia.. [klik sini]


sekarang nie, sebelum blog kita pulak kena hack, baik buat backup dulu.. apa apahal nanti senang... =)



pss : tak kan blog cikai yang guna platform blogspot macam blog nie nak kena hack kot.. hehe...





Ringan kan jari anda untuk menekan button like.. thanks.. ^ ^


4 orang gemar komen entry aku:

  1. Memang betol laaa.. Berita dah 2 mlm berturut-turut tunjuk...

    ReplyDelete
  2. jahatnya si hacker ni kan !!!...saja suka buat kacau..apapun polis kata dah jumpa petunjuk baru..harap cepat ditangkap org yg bertanggung jawab ni..he2x..mana tau dia suka ngan blog zairie..sediakan payung sebelum hujan ek..

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)