HuzairieHusinBlog: www.malaysia.gov.my portal rasmi kerajaan malaysia selepas di hack.

Wednesday, June 15, 2011

www.malaysia.gov.my portal rasmi kerajaan malaysia selepas di hack.

assalamualaikum..


semalam kecoh sekejap pasal aura aura mengatakan portal rasmi kerjaan malaysia akan di godam/hack. [Rujuk entry ini] ... masa dekat pejabat tadi pun, staff sibuk duk bercerita kenapa anonymous nak godam website kerajaan malaysia nie.. 


bagi yang tak tahu dan nak tahu kenapa anonymous nak godam, adalah kerana :

1. suruhanjaya komunikasi malaysia telah menyekat laman web terbesar untuk download mendownload nie.. iaitu website piratebay.. dan lagi satu web site wikileaks..





tetapi selepas hampir 18 jam, saya bukak balik website portal rasmi kerajaan malaysia.. nak tengok perkembangan terkini.. tetapi... seperti tak ada apa apa yang berlaku...

sekarang nie cuma 2 persoalan saja yang bermain di fikiran saya.. 

1. adakah SKMM berjaya menyekat niat anonymous untuk mengodam website rasmi kerajaan malaysia???

atau


2. anonymous yang dimaksudkan itu tidak wujud atau sekadar menakutkan kerajaan malaysia terutamanya...



waallahuallam...



p/s: hm... anonymous nie tak habis habis menyusahkan hidup orang kan.. hehe..






Ringan kan jari anda untuk menekan button like.. thanks.. ^ ^



10 orang gemar komen entry aku:

  1. die belom hack lagi..ari khamis pkol 3.30 pagi die ckp

    ReplyDelete
  2. dia orang saja nak buat gempak je kot !! atau pun kerajaan dah sekat mereka...

    ReplyDelete
  3. Hahaha country with advance technology aso failed to block them and u guys think we have a chance ... Funny people ...

    ReplyDelete
  4. http://www.tourmalaysia.com.my/

    ReplyDelete
  5. @Anonymous

    i agree with you... never test a hacker... nanti kena, malu je..

    ReplyDelete
  6. yg nk block link to apahal . . .? ? Bila rkyat nak maju . . . Kejaan dh miskin sgt kah . . Smuanya nk main dgn duit . . Mmg ptt pun kena hack kalu mcm ni . . Mengkedarah duit rakyt x hbs2 . .

    ReplyDelete
  7. Kerajaan yg menyusahkan :(

    ReplyDelete
  8. yg patut diblock xblock..xdek keje ke??

    ReplyDelete
  9. tunggu Tuhan hack dunia nie baru la power!!!!! eh bukan hack lagi RESET/Kiamat....

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)