HuzairieHusinBlog: July 2011

Sunday, July 31, 2011

Restoran Sekinchan Ikan Bakar Kajang | Lokasi Berbuka Puasa Terbaik 2011

assalamualaikum.

hari sabtu yang lepas, aku sempat terjah satu lokasi yang boleh dikatakan salah satu lokasi yang terbaik jugak la untuk berbuka puasa bersama awek ke, member ke atau famili.. memang terbaik dari lautan luas yang dalam..

restoran sekinchan ikan bakar di kajang. dekat sana memang specialnya ikan bakar je.. korang jangan order pulak nasi goreng ke, apa ke.. sebab memang tak ada makanan macam tu..




restoran sekinchan nie memang banyak cawangan. so kalau dekat dengan tempat korang, better cuba makanan kat sana.. memang marvlous..!




ikan ikan kat restoran sekinchan memang semuanya segar.. macam macam ada.. just pilih je yang mana berkenan di hati.. tapi belut...! no no.. geli cek.. kehkeh..


so, aku pilih ikan terubuk.. serdang serdang je saiz dia.. cukup la aku dengan Miss zairie je yang makan..  tu pun dah cukup..




ikan terubuk dengan kerang.. suka dengan kuah dia.. pedas pedas sedap.. kerang dia, ikan dia, memang marvelous!




makanan sudah tiba... sambal belacan dia pun sedap.. 

so, aku cadangkan kalau siapa nak cari lokasi berbuka puasa di kajang or lembah kelang, restoran sekinchan ikan bakar merupakan satu lokasi yang terbaik.






»»  BACA SELANJUTNYA...

Download Game Angry Birds PC 2011/2012 -Percuma/Free

game angry birds.. siapa yang tak pernah main kan?? rasanya semua orang pernah main.. tak kesah la main kat handphone member ke, apa ke.. rasanya semua tahu game nie macam mana... secara kasarnya, game nie more to strategy game.. senang cerita game perah otak... kompem sakit otak dok pikir macam mana nak lestik natang nie...




dan sekarang, korang semua boleh download sendiri game angry birds nie.. jangan risau.. buat masa nie tiada bayaran lagi dikenakan.. free of charge.. nuffnang yang bayar kat aku nanti.. kehkeh..


link untuk download angry bird for pc.






kalau ada masalah dengan link tu, bagi taw kat aku kat ruangan komen tu... okeh... 


serius best game nie... nak layan balik.. zassss...!






rugi kalau siapa tak cuba main game nie.. boleh angau dengan angry birds nie.. tu yang sampai aku beli housing henset cap angry birds tu.. kehkeh







»»  BACA SELANJUTNYA...

Housing Angry Birds, Serius Mengancam!

demam angry bird... demam angry bird... siapa yang pernah main game nie rasa nya mesti dia tahu apa tu angry bird.. burung marah... tapi aku rasa cumel lak kalau burung nie marah.. heheh

demam tak demam jugak la.. pi uptown semalam jumpa housing angry bird nie.. macam smart pulak..




amacam.. smart kan...?? tak teringin nak jeles ker?? Mrs zairie dah jeles dah sebab untuk dia punya model tak hado.. hehehe... 


try la cari kat uptown.. aku beli semalam RM15.. no diskaun.. puas aku ayat tauke kedai tu mintak kurang.. ceh..!







»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, July 30, 2011

cara/tips buat jangka hayat prepaid tahan lebih lama.

assalamualaikum...

hari nie, hari sabtu.. hari baik aku.. so, sempena hari baik aku nie aku nak share dengan korang semua macam mana nak buat kan topup korang tu tahan lebih lama... 

biasanya kalau topup RM10 tahan lebih kurang 7 hari je kan...? yang aku nak share nie, ia boleh la 1 bulan...! percaya tak percaya tak...?? percaya lah....




perigatan : setiap satu nombor boleh buat 3 kali sahaja...!


kalau buat, aku sarankan buat waktu awal awal pagi tu.. time sahur ker... sebab time tu sistem top menopap nie sedang di kemaskini... ingat! jangan lebih 3 kali. sebab ada sistem auto detect..


cara-caranya...:

1) beli topup RM 10... gesek & ready.

2) korang type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tunggu reply, kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit, korang salin tau.
4) pastu korang type < ** REC 10> <123456> masuk kan 6 digit tadi, send 09902
5) pastu diaorag akan reply "insert your topup number", so korang type 14 digit topup number yang korang beli.

contohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diaorang akan reply;
"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"



perggghhh..! agak kurang ajar sistem nie reply mesej.. ceh! tak sangka aku diorang akan reply macam nie.. sabor jer lah...~









»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, July 29, 2011

Black Mentor - Dewi Aleeya/Aliya (Lirik Lagu, Video Karaoke)


lagu nie requested from kekasih hati aku.. dah dekat sebulan kot dia mintak suruh download lagu dewi aleeya dari black mentor nie.. baru sekarang aku tunaikan hajat di hatinya.. kehkeh..










dulu aku ingat Mrs zairie tu mintak lagu leia.. al-maklum la belum tahu lagi pasal kewujudan lagu nie.. dah download, dia cakap bukan... ceh! bazir 8MB p1 aku... kekasih punya pasal, tarak hal lah.. 800 MB pun aku sanggup...





actually 1st aku dengar lagu nie, dah tertarik dah.. suka dengan melodi dia.. lirik dia.. perfect.. memang sesuai untuk mrs zairie yang terpaksa ditinggalkan sebab urusan kerja selama 3 tahun di johor.. :D





hayati bait baik lirik lagu dewi aleeya dari black mentor.













Apabila jendela terbuka
Terbongkar segala rahsia
Betapa indah semua
Kewujudan yang tercipta
Senyummu Dewi Aleeya
Indah nan mempersona
Sanggup ku telan selaut bara

Ku tak menghiraukan
Apa tohmahan terhadap dirinya
Ku yakin percaya
Kerana ku tahu kau dewi hatiku
Korus
Kau Dewi Aleeya
Tiada duanya
Hanya kau yang satu
Kau Dewi Aleeya
Dambakan selalu
Penyeri di istanaku


amacam... best kan...??


lagi 1 orang selalu cakap yang muka aku nie macam black mentor.. ha...? tang mana tu sama...?? meh tengok sikit..


BLACK MENTOR.













Zairie Husin (Klon Black Mentor.. orang cakap la...)










haaaa..... sama tak sama tak??? cer bagi taw sikit tang mana tu sama... kehkehkeh...




p/s: buat masa nie tak ade lagi a orang terus terjah mintak autograf.. ye la.. black kan.. hehe..










»»  BACA SELANJUTNYA...

Cristiano Ronaldo & Lionel Messi Sah Jadi Rakyat Malaysia!

assalamualaikum..


kecewa.. rasa macam baru lepas clash dengan awek aku je semalam bila tengok game malaysia lawan singapore untuk kelayakkan piala dunia 2014 nanti di bukit jalil..

semua dah tahu yang kita kalah sebab bermain dengan pemain import ditambah dengan pelakon pelakon yang berbakat besar dalam skuad bola sepak singapura semalam.. seperti qiu lie, shi jiayi, durix.. semua nya pemain yang diberi warganegara singapura...


dan terbaru.......! percaya atau tidak, cristiano ronaldo dan messi nak join mewakili malaysia...! opss... ! betul ker??



ini yang sempat aku rekodkan la time call ronaldo dan messi semalam..

Zairie : Weh ronaldo..! lama senyap.. kau tengok tak game malaysia singapura semalam???


Ronaldo : Mana boleh tak tengok... malaysia kot.. relax la.. malaysia kalah bermaruah.. singapura most of them player import.. boleh la cerita..


Zairie : itu la pasal... try pakai tengok 100% anak jati singapura.. boleh makan tak harimau malaya... confirm tak boleh..


Ronaldo : setuju dengan kau zairie... try pakai 100% anak jati singapura.. aku kalau dapat main dengan malaysia,confirm aku ayam ayam player diorang semua..   kau try a tanya siapa siapa... aku dengan member kamcing aku, lionel messi, nak jadi warganegara malaysia boleh tak...??


Zairie : errkkk......... (terpaku)





aku rasa tak perlu pemain import nie semua.. kita perlu yakin dengan kemampuan diri kita sendiri.. kan...?? bagi zairie, harimau malaya dah menang... cuma mungkin rezeki tidak memihak kepada kita...






»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, July 28, 2011

Fan Page F.A.M Dicemari Kata Kata Kesat Indonesia

assalamualaikum..

sebenarnya aku malas jugak nak mempebesarkan hal nie.. tapi rasa dah macam hilang rasa hormat kita, kenapa kita perlu mendiamkan diri...

hari nie kalau ada sesiapa bukak fan page persatuan bola sepak malaysia (FAM). banyak sangat status dari negara jiran kita, indonesia dengan kata kata kesat?? apa yang kita dah buat pada mereka semua yer??? 

status 1 :



"indonesia road to world cup 2014 brasil, selamat tinggal malingsianjing."



status 2 :


"haha.... we are indonesia.. now score 2-0.. haha.. malaysia fuck u..!"


status 3 :


"malingsia is loser.. gak pernah menang.."




sekali baca memang nak mencarut dekat mamat nie.. bikin naik api amarah je... kalau ikut kan hati, malas aku nak censored nama dia tu.. baru dia tahu apa itu erti penyesalan...


orang berbudi kita berbahasa la sikit bro... kitaorang kat sini dah kasi baik punya astro indo pek saluran 141, lagi mau bikin kecoh ke... 







»»  BACA SELANJUTNYA...

Sila Kritik Blog aku.

assalamualaikum..


biasanya aku jer yang dok kritik blog orang kan... so, kali nie aku harap ada orang yang sudi kritik blog aku.. tak kesah la sama ada yang  baik atau tak.. green light.. lampu hijau dari aku nie... hehe..




so, apa yang perlu.. macam  biasa la.. kalau kritik blog aku kat komen nie, tak puas lak aku baca..

1. buat satu entry Tajuk : Aku nak kritik blog zairiehusin.com

2. nak memeriahkan entry korang tu, letak la gambar yang aku attach nie..

3. sila kritik kaw kaw.. tak marah punya.. kalau marah pun simpan dalam hati pastu buang. kehkeh..

4. bagi taw apa yang korang tak suka dekat blog aku nie.. apa yang kurang.. dan apa yang best nyer..

5. sila tinggalkan link korang kat komen.. mudah aku nak baca.



kenapa aku nak kena kritik..? sebab.... aku nak maju ke hadapan.. dan terus melangkah ke hadapan dalam dunia blog nie... 

ingat lah... "kita tidak boleh menilai blog kita, melainkan orang lain yang menilai blog kita.."


hope korang sahut cabaran aku nie ok... assalamualaikum...







»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, July 27, 2011

Gambar Dahlia Teck, Skandal Khairul Fahmi Che Mat!

assalamualaikum..

guna aku la yer.. sebab member opis aku cakap dia geli baca blog aku guna nickname zairie.. hehehe..

pergghh..!! panas... panas...!! apa dah jadi dah fahmi... aku blogwalking, hampir semua blogger buat cerita pasal awek terbaru khairul fahmi nie.. dahlia teck.. 



seriusly aku sendiri pun tak kenal siapa dahlia teck tu.. model kah?? penyayi kah?? pelakon tambahan kah?? nanti aku google.. kasi bongkar siapa itu dahlia teck..


baca status aimie memang nampak marah. ibarat bos aku marah aku salah buat kerja.. mahu berangin satu badan..






betul la kata orang... bertunang nie darah manis.. orang tua tua cakap senang orang nak jatuh hati dengan kita nie.. sebab tu la dalam islam tak digalakkan bertunang ikat lama lama.. kalau boleh pukul 1 tunang, pukul 1.30 dah kahwin.. aku plan nak buat macam tu.. kehkeh..




mak ai.. seksi giler dahlia teck nie.. cair beb...! selamat aku dah awek.. comel lagi.. manja.. cayang dia... hihi

so, fahmi... aku nasihatkan kat ko, jaga la aimie tu macam mana aku jaga awek aku ni.. walaupun aku belum bertunang, aku tetap sayang dia sepenuh hati aku... ceh..!











»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, July 26, 2011

Harga, Cara Membeli Tiket Bola Sepak Malaysia Vs Singapura Online 2

assalamualaikum..

khamis nie, 28 julai 2011 kita akan bermian balik dengan singapura di bukit jalil.. walaupun ari tu kita tewas disebabkan defend yang agak longgar, hope game kali nie kita akan bermain dengan lebih baik lagi.. singapura je kot.. tak kan tak boleh makan...



tiket game di bukit jalil sudah oleh dibeli.. secara online, atau pergi terjah sendiri kat tempat jualan.


Harga Tiket :

RM 50 (Pentas utama)

RM 30 (Terbuka)

RM5.00 (Kanak kanak bawak 12 tahun)


Tiket perlawanan malaysia singapura akan dijual dibeberapa lokasi.. 

26 julai hingga 27 julai dari 9 pagi hingga 7 malam.

  • stadium mppj petaling jaya, di sebelah pintu utama.
  • stadium shah alam, di pintu A.
  • stadium bukin jalil, di pintu kuning.

28 julai dari jam 9 pagi hingga waktu rehat.

  • stadium bukit jalil, pintu kuning.

PENTING.!

Tiket yang dibeli secara online boleh buat penebusan tiket di pintu merah bagi penyokong malaysia sahaja. bayaran dibuat secara online sahaja.. 




so, apa lagi.. kita gegar BUKIT JALIL...!















»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, July 25, 2011

Jadual Waktu Berbuka Puasa 2011 Malaysia Di Putrajaya & Kuala Lumpur (Download)

assalamualaikum..

kalau nak dihitungkan secara kasar, lebih kurang seminggu lagi kita nak berpuasa.. ini bermakna... minggu depan dah puasa.. wake up..! siapa yang rasa belum ganti puasa tahun lepas sebab curi kuih mak dia buat untuk raya nie, sila la ganti... :D



so, zairie sharekan dengan korang semua, jadual waktu berbuka puasa negeri di malaysia iaitu putrajaya dan kuala lumpur serta kawasan kawasan yang sama waktu dengannya..




nal lebih jelas klik sini.


zairie ucapkan selamat menjalani ibadah puasa kepada semua pembaca setia blog nie.. assalamualaikum..







»»  BACA SELANJUTNYA...

Cara Memasak Nasi Mentega Kismis Sempena Menu Ramadhan 2011

assalamualaikum..

sebelum nie zairie ada share cara memasak nasi kebuli. rujuk entry nie. so, hari nie zairie nak share dengan korang semua menu masakan yang selalu zairie buat time study dulu.. menu bajet kos.

Menu Nasi Mentega.




Bahan-Bahannya :

1. 2 cawan beras (basuh dan toskan)

2. 3 cawan air.

3. 1/4 cawan kismis.

4. 4 sudu besar mentega.

5. 1 biji bawang besar.

6. 2 kuntum bunga cengkih

7. 1.2cm kulit kayu manis.


Cara Membuatnya :

1. panaskan mentega dan tumiskan bawang hingga kuning.

2. masukkan beras serta kcau kira kira 3 minit.

3. tuangkan air tutup dan biarkan sehingga airnya kering.

4. bila nasi dah tanah (dah masak), masukkan kismis, kulit kayu manis dan bunga cengkih.

5. hidangkan dengan telur rebus atau telur dadar dan bawang  goreng diatasnya.

6. nasi mentega sedap dimakan dengan kari atau rendang.. memang layan habis kalau ada rendang.. kehkeh..


mudahkan??? so boleh try.. :)





»»  BACA SELANJUTNYA...

Ipad 3 Malaysia

assalamualaikum..

entry nie zairie share dari this blog.. credit to this blog. tq. 


Tajuk : Ipad 3 Malaysia.

Seorang lelaki di China, Liu Xinying menunjukkan cara-cara memasang sendiri komputer tablet menyerupai gajet popular keluaran Apple, iPad tetapi melibatkan kos yang lebih murah.

Dalam klip video 20 minit di laman perkongsian video China, Youku, lelaki itu menunjukkan cara bagaimana untuk memasang komputer tablet mirip iPad itu dengan menggunakan beberapa peralatan komputer, sebuah skrin sentuh bersama sebuah sarung serta papan kekunci.



Komputer tablet pasang sendiri itu agak tebal dan berfungsi seperti iPad tetapi ia dijana sistem operasi Windows keluaran Microsoft.


Berita mengenai kehebatan lelaki itu seterusnya tersebar di beberapa laman web luar negara dan laman teknologi China selain laman jaringan sosial tempatan, Weibo.



Apabila dihubungi, pemuda berusia 21 tahun dari wilayah Shandong, timur China itu berkata, sejak klip video itu disiarkan di Youku pada bulan lalu dia terpaksa menolak lebih 12 permintaan orang ramai yang mahukannya membuat komputer pasang siap tersebut.

“Saya membuat komputer pasang sendiri ini untuk keseronokan sahaja,” kata Xinying yang bekerja di sebuah kedai komputer di bandar raya Jinan. Kos untuk membuat komputer ini bersamaan 2,000 yuan (RM933),” katanya.



Kos tersebut adalah jauh lebih murah berbanding versi iPad 2 termurah di China yang dijual pada harga sekitar 3,688 yuan (RM1,721) manakala model iPad 64 gigabit iaitu yang paling mahal di negara berkenaan pula berharga 5,288 yuan (RM2,467).








amacam??? gempak kan.. lepas nie ramai ramai terjah lowyat plaza.. cari sparepart..







»»  BACA SELANJUTNYA...