HuzairieHusinBlog: cara/tips buat jangka hayat prepaid tahan lebih lama.

Saturday, July 30, 2011

cara/tips buat jangka hayat prepaid tahan lebih lama.

assalamualaikum...

hari nie, hari sabtu.. hari baik aku.. so, sempena hari baik aku nie aku nak share dengan korang semua macam mana nak buat kan topup korang tu tahan lebih lama... 

biasanya kalau topup RM10 tahan lebih kurang 7 hari je kan...? yang aku nak share nie, ia boleh la 1 bulan...! percaya tak percaya tak...?? percaya lah....




perigatan : setiap satu nombor boleh buat 3 kali sahaja...!


kalau buat, aku sarankan buat waktu awal awal pagi tu.. time sahur ker... sebab time tu sistem top menopap nie sedang di kemaskini... ingat! jangan lebih 3 kali. sebab ada sistem auto detect..


cara-caranya...:

1) beli topup RM 10... gesek & ready.

2) korang type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tunggu reply, kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit, korang salin tau.
4) pastu korang type < ** REC 10> <123456> masuk kan 6 digit tadi, send 09902
5) pastu diaorag akan reply "insert your topup number", so korang type 14 digit topup number yang korang beli.

contohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diaorang akan reply;
"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"



perggghhh..! agak kurang ajar sistem nie reply mesej.. ceh! tak sangka aku diorang akan reply macam nie.. sabor jer lah...~









9 orang gemar komen entry aku:

  1. hah? biar btul ni zairie?? trolling pe?

    ReplyDelete
  2. ha2x... gelak mama..lawak menghampiri ramadhan ke ni?..i like !!!...

    ReplyDelete
  3. @syAzAnA : sekadar hiburan.. copy dari forum mane ntah.. hehe

    ReplyDelete
  4. @Nash: eh? nie jus for fun je la.. huhu

    ReplyDelete
  5. what the.. ahahaha~ pakai youthclub la, 5 years baru xpired . =P

    >>kami bertiga

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)