HuzairieHusinBlog: [Gambar] Virus Facebook Dan Cara Membuangnya.

Saturday, July 23, 2011

[Gambar] Virus Facebook Dan Cara Membuangnya.

assalamualaikum...

sebelum nie, apa yang zairie dengar dan lihat pasal virus facebook nie just sebagai peringatan awalan.. tak sangka pulak bila zairie on chat petang tadi, memang betul apa yang orang orang lain cakap pasal virus facebook yang disebarkan melalui chat.. biasanya zairie suka offline dari online.. jarang sekali online chat..


buktinya..



bagaimana virus facebook tersebar?? 

virus tersebut tersebar melalui IM dimana dia bermula dengan chat
"hi. how are you?"

2. kemudian bila kita reply pada chat tersebut , dia akan reply
"Wanna laugh?"

3. selepas kita reply mesej tersebut , dia akan akan tulis ayat nie..
"It is you on the video ?)) want to see?)"

4. then lepas tu , dia akan hantar satu LINK & link tu laa VIRUS.




sangat bahaya sekarang nie... semua dah maju.. termasuk lah virus.. virus pun dah pandai berchatting di zaman yang penuh pancaroba nie.


yang penting..kita kena selalu berjaga dan selalu beringat.




*cara nak elak dari dijangkiti virus facebook nie, tak payah la on chat.. boleh?? kehkeh




<center><iframe src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?id=156444171061567&amp;width=292&amp;connections=10&amp;stream=false&amp;header=true&amp;height=287" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:292px; height:287px;" allowtransparency="true"></iframe></center>

6 orang gemar komen entry aku:

  1. ada gk dpt mcm nih..tp xreply..

    ReplyDelete
  2. haha! aida dah kena ritu. xpasal2 kena format laptop. T.T

    ReplyDelete
  3. mama pun jarang buka fb n chat..kebetulan skrg ni bz sikit..thanks atas info ni zairie..wah header baru lagi?..he2x..

    ReplyDelete
  4. Kalau ada kwn² Facebook tanya mcm tu .. saya buat bodo je. Dah tau .. tu Virus =)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  5. Aritu tu pun dah nk terkene virus ni tapi tak layan jadi virus tu tak dpt lah mask kat komputer kita... hehhe..

    ReplyDelete
  6. Tak perlu hantar format dulu...kalau boleh, masuk safe mode, gune command prompt run chkdsk dulu.. Dah dapat masuk jer scan lah virus samapi lebam...huhuhu

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)