HuzairieHusinBlog: Restoran Sekinchan Ikan Bakar Kajang | Lokasi Berbuka Puasa Terbaik 2011

Sunday, July 31, 2011

Restoran Sekinchan Ikan Bakar Kajang | Lokasi Berbuka Puasa Terbaik 2011

assalamualaikum.

hari sabtu yang lepas, aku sempat terjah satu lokasi yang boleh dikatakan salah satu lokasi yang terbaik jugak la untuk berbuka puasa bersama awek ke, member ke atau famili.. memang terbaik dari lautan luas yang dalam..

restoran sekinchan ikan bakar di kajang. dekat sana memang specialnya ikan bakar je.. korang jangan order pulak nasi goreng ke, apa ke.. sebab memang tak ada makanan macam tu..




restoran sekinchan nie memang banyak cawangan. so kalau dekat dengan tempat korang, better cuba makanan kat sana.. memang marvlous..!




ikan ikan kat restoran sekinchan memang semuanya segar.. macam macam ada.. just pilih je yang mana berkenan di hati.. tapi belut...! no no.. geli cek.. kehkeh..


so, aku pilih ikan terubuk.. serdang serdang je saiz dia.. cukup la aku dengan Miss zairie je yang makan..  tu pun dah cukup..




ikan terubuk dengan kerang.. suka dengan kuah dia.. pedas pedas sedap.. kerang dia, ikan dia, memang marvelous!




makanan sudah tiba... sambal belacan dia pun sedap.. 

so, aku cadangkan kalau siapa nak cari lokasi berbuka puasa di kajang or lembah kelang, restoran sekinchan ikan bakar merupakan satu lokasi yang terbaik.






10 orang gemar komen entry aku:

  1. pergghh...kecor air liur..baru puasa satu hari..hehehe..insyallah, sampi ke sana nnt

    ReplyDelete
  2. jalan2 sambil beri senyuman, nk bawak milo td tp xleh pose kaaan.. huhuhu selamat bepose! http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html#

    ReplyDelete
  3. Harga macam mana eh? Dengar soseh soseh gitu-gitu aje, harga macam agak mahal. Cuba encik zairie cite sikit. Heee. Tengkiu. :)

    ReplyDelete
  4. setuju!!! kuah dia yang sedap gillerr hari tu mkn dgn kwn2 habis seratuss kongsi 5 orang .. haaaa yg pst sedap!

    ReplyDelete
  5. @AzlanYussof : dugaan, dugaan.. hehe.. insyaallah.. dtg la.. nanti boleh rojer.. :)

    ReplyDelete
  6. @farhanaDr : harga ikan dia ikot berat ikan tu.. RM7 untuk 100g.. biasa ikan dalam 300-400g.. bergantung kepada berat ikan tu la.. lagi besar lagi mahal... hari tu zairie ambek ikan terumbuk kena dalam RM20 camtu la.. tapi memang puas hati.. :)

    ReplyDelete
  7. @2 2=5 : kuah dia pedas gila.. tp sedap.. hehe

    ReplyDelete
  8. zairie kat caw.klang baru dibuka berhadapan jusco bkt tinggi..mama tak pernah try kerana dr kecil mama tak makan ikan n kerang mama mkn cuma sekarang ni kena kurangkan seafood..hu2x...hari ni berbuka kat mana pula?..

    ReplyDelete
  9. @MaMa AiNi : yeke?? cuba la.. sdp.. hari nie bukak kat rumah je.. :D

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)