HuzairieHusinBlog: Tutorial | Cara Edit HTML Untuk Dashboard Baru Blogger.Com

Sunday, July 17, 2011

Tutorial | Cara Edit HTML Untuk Dashboard Baru Blogger.Com

assalamualaikum..

dah lama rasanya zairie tak buat tutorial blog. so, kali nie zairie nak share dengan korang semua macam mana nak cari edit HTML..

Zairie cari edit HTML tu pun sebab nak edit some coding. al-maklum la baru berDotCom. hikhik.. dah zairie cakap dari dulu lagi, dashboard baru nie memang menyusahkan blogger.. baca part 1 kelemahan dashboard baru yang zairie pernah share kan dulu.

okeh.. so, zairie akan share mana nak cari edit HTML nie.

1st : 

kat dashboard korang tu, nampak ada icon rumah tu, klik.. cari perkataan template.



2nd :

dah kat bahagian template, sila scroll sampai bawah... cari perkataan edit template. ha..! itulah sebenarnya edit HTML.. zairie pun tak faham kenapa perlu tukar ke edit template.





edit html pun nampak lain.. nampak macam susah.. padahal sama jer.. huh!


okeh..? hope korang faham la yer... sekian..








3 orang gemar komen entry aku:

  1. aku sokong..memang menyusahkan orang UI yang baru ni..

    ReplyDelete
  2. tapi , saya punya blog ta bole edit HTML mcam mane ??
    http://ceritasukaadukaalynnaletto.blogspot.com/
    burok :'<

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)