HuzairieHusinBlog: Gambar Duit Syiling Malaysia siri Ke-3 (10 sen, 20 sen, 50 sen & 5 sen)

Tuesday, August 9, 2011

Gambar Duit Syiling Malaysia siri Ke-3 (10 sen, 20 sen, 50 sen & 5 sen)

eh?? bank negara malaysia nak keluar duit syiling baru???? oh..! nampak sangat aku  ketinggalan jauh sikit je kat belakang.. tapi masih mampu mengejar.. miahaha..


ermmm...... duit baru syiling 10 sen, 20 sen, 50 sen dan 5 sen... nampak smart bila pandang... smart pun nilai dia tetap sama.. tak kan jadi 2 kali ganda... 





bunga raya masih ada.. cuma kat belakang tu diorang modified sikit.. 

kecoh jugak bila ada orang cakap yang belakang duit 10 sen tu ada ciri ciri freemason... apa benda tu fremasson nie??? secara kasarnya dia ada kaitan la dengan yahudi.. senang cerita israel.. faham?




susah jugak nak cakap pasal isu nie.. takot salah cakap boleh kena i.s.a nie..

tapi aku ternampak oh!media post pasal isu duit syiling 10 sen yang dikatakan ada kaitan dengan freemasson nie..





kredit to oh!media.


menurut oh!media, corak pada syiling 10 sen ini diambil dari suku kaum Mah Meri, iaitu salah satu kaum Orang Asli/Pribumi terbesar di Malaysia.


apayang boleh aku cakapkan.... 




duit duit...! dimana kau duit...!

2 orang gemar komen entry aku:

  1. ya zairie byk blogger cerita psl duit siling bar yg cantik ni,ada yg kata mcm bendera israel lah..hu2x..ckp kena tapis sikit tang isu2 sensitif ni kan !!...

    ReplyDelete
  2. Salam.
    BNM dah jawab isu ini. Tiada persamaan corak anyaman orang asli itu dengan star of david Israel.
    Ni lah gambar yang dicari2.... Ketika pergi ke Pulau carey hari tu, memang ada nampak anyaman ni.

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)