HuzairieHusinBlog: Nasi Beriani Gam Putrajaya | Lokasi Berbuka Puasa 2011

Sunday, August 21, 2011

Nasi Beriani Gam Putrajaya | Lokasi Berbuka Puasa 2011

alhamdulillah.. setelah aku merasa nasi beriyani gam di restoran anje bandar baru bangi minggu lepas, minggu nie aku cuba pulak merasa nasi beriyani gam di putrajaya.. dekat denga Uniten Bangi. 





Kafe Beriani Gam Putrajaya ku terjah minggu ini.. al-maklum la... minggu lepas Mrs.Zairie tak dapat merasa nasi beriyani.. sebab aku pi ngan famili aku.. so, untuk menghilangkan kempunan dia, aku bawak dia makan di sini..



so far apa yang boleh aku cakap, kira 1st impression aku la.. erm.. 



"tauke... tempat kasi besar sikit la.. kasi menarik sikit.. kasi ada kolam ikan ke... macam village view.. smart woo..."








time ni orang tak datang lagi.. kira aku orang pertama la yang sampai.. erm.. nampak sangat aku dah lapar... arrgghh! ada aku kesah... aku dah book ma....




ok.. nasi beriyani dia memang sedap abes wooo...sepinggan kalau silap aku dalam RM12.00 la.. ada satu nasi beriyani nie lauk kambing kuzi... pelik aku.. kambing kuzi?? kambing dari gurun mana tu... sepinggan... RM 20.. mak ai.. mahal nyer...! huhu..


aku ambek nasi beriani daging la... so far ok la.. sedap.. daging dia lembut.. 








nasi beriani gam sedia untuk di makan.. nyum nyum nyum...







bagi aku memang berbaloi siapa yang datang sini rasa nasi beriani dia... memang puas hati... tersangat la puas... 


kalau nak datang, dia jalan nak menghala ke putrajaya tu.. dekat dengan uniten.. sorry la.. aku tak ada address yang lengkap restoran nie..






sekian..~

4 orang gemar komen entry aku:

  1. Wah.. awak pun pergi makan kat sini??? Nasi dia mmg terbaek.. Jalan masuk tu mcm nampak hutan je tapi disebalik tu ada restoran yang superb.. XD

    ReplyDelete
  2. owh dah pernah pergi tapi itulah first and last ergi.sbb nak parking susah,makanan mahal(takpe lagi) dan kurang sedaplah.rempah yg digunakan tak sedap.maklumlah atok kite tukang masak nasi beriani masa kt muar,dulu2.hanya manikam mengenal jauhari.service pun lambat.

    ingatkan kitorg je kata tak sedap,tapi officemate dan jiran mak kite pun mengadu,tak sedap dan mahal!owh nanti nak trylah makan kat restoran anje tu!!!

    ReplyDelete
  3. cik fyza : ok la.. tp mahal sikit la.. rasanya lg sedap dari zairie pi sebelum nie.. hehe


    aleasara : owh yeke?? parking mmg susah sikit.. sebab tempat dia kecik.. by the way nak jugak merasa nasi beriani atok awk.. hehe

    ReplyDelete
  4. wah2x..zairie ni peminat tegar beriani ya..berturut2 minggu makan..mama makan juga, tapi 2x je sebulan sebab cepat rasa muak..bila nak upload gambar peneman zairie makan tu?..ha2x..

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)