HuzairieHusinBlog: Senarai Lebuhraya Tol Malaysia Di Beri Diskaun Sempena Hari Raya 2011

Thursday, August 18, 2011

Senarai Lebuhraya Tol Malaysia Di Beri Diskaun Sempena Hari Raya 2011

YEAH...! tengok berita tv3 tadi yang hampir 24 tol di malaysia nie akan memberi diskaun sebanyak 37% kepada penggunanya.. wah.! banyak jugak diskaun yang diberikan... tapi..... ia hanya dilangsungkan pada 30 dan 31 ogos sahaja.. thats mean pada hari raya pertama dan kedua sahaja.... ermm... ada ke orang nak balik time tu.. rasanya sikit je.. pandai dia orang nie buat bisnes...






senarai plaza tol yang memberikan diskaun pada tarikh tersebut ialah :


1. Lebuh raya utara selatan (PLUS)


2. Lebuhraya Utara Selatan Hubungan Tengah (Elite)


3. Lebuhraya Seremban-Portdickson (SPDH)


4. Lebuhraya Laluan Kedua Malaysia-Singapura.


5. Lebuhraya Kulim-Butterworth.


6. Lebuhraya Damansara Puchong


7. Lebuhraya sistem penyuaraian trafik


8. lebuhraya KL-Barat (Sprint)


9. Lebuhraya Pantai Timur


10. Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur.


11. Lebuhraya Koridor Guthrie


12. Lebuhraya Kemuning Shah Alam.


13. Lebuhraya Baru Pantai (NPE)


14. Lebuhraya Kajang-Seremban (Lekas)


15. Lebuhraya Duta Ulu Kelang (DUKE)


16. Lebuhraya Cheras Kajang (Grand Saga)


17. Lebuhraya Smart.


18. Lebuhraya Pintas Selat Klang Utara Baru


19. Lebuhraya KL-Putrajaya


20. Lebuhraya Lingkaran Kajang.


21. Lebuhraya Sungai Besi (BESRAYA)


22. Lebuhraya Lembah Klang Selatan (SKVE)


23. Lebuhraya KL-Karak (KLK)


24. Lebuhraya Shah Alam




Sedikit Info :


- Pengguna Lebuhraya LDP tidak akan dikenakan tol pada hari kemerdekaan bermula 12.00 tgh malam sehingga 11.59 pagi






erm... kesimpulannya, aku mungkin tidak merasa tol diskaun nie sebab aku balik kedah maybe 27 or 28hb... ades.. tapi tak apa la... so, berhati hati di jalan raya..

4 orang gemar komen entry aku:

  1. aku balik pakai passport, tkde diskaun kew tuk tiket? huhu :P

    ReplyDelete
  2. sian zairie..balik awal takde diskaun..he2x..selamat balik kg ya zairie...blk dr kg sudi2 dtg rumah mama ngan mrs.zairie tu ya..

    ReplyDelete
  3. @MaMa AiNi : salam.. aah.. insyaallah.. zairie dtg.. nak PM k.. hehe

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)