HuzairieHusinBlog: Siapa Maria Ozawa?

Wednesday, September 7, 2011

Siapa Maria Ozawa?

okeh..! ini entry sambungan aku bagi entry biodata maria ozawa .. mana yang belum kenal maria nie, boleh baca post aku terdahulu.. then, baru baca entry nie.. 

iklan : masa aku pi gunting rambut kat kedai mamak semalam, boleh pulak satu majalah nie cerita pasal maria ozawa.. erkkk?? siapa gambar gambar dia yang...... faham la erk..? 





oh! siapa maria ozawa nie?

maria ozawa dilahirkan di hokkaido jepun. ibunya merupakan orang jepun.. manakala ayah maria ozawa nie orang perancis-kanada. so, kira maria nie berdarah mix la.. sebab tu dia cun..!

time sekolah dulu, dia sekolah international. sekolah antarabangsa.. maria lebih fasih berbahasa inggeris berbanding bahasa jepun. 

masa kat sekolah, maria ozawa nie memang terer main hoki dan selalu pi karoke selepas sekolah. kira nak lepas tension belajar kot.. erkk..?

walaupun masih belajar, maria sudah mula muncul dalam satu iklan jepun kalau tak silap iklan chocolate DARS dengan dua orang kumpulan pop jepun KinKi Kids. 


Lepas Tu Apa Terjadi Kat Maria Ozawa?



Maria mula menjadi biasa dengan filem orang dewasa nie selepas menonton pita seks dari member dia. beliau telah diperkenalkan kepada rakan dia yang terdapat dalam industri filem filem porno nie. 


dia bermula sebagai model sebagai miyabi untuk laman web lucah shirouto-teien.com pada bulan jun 2005 yang menghasilkan beberapa set gambar.


selepas tu maria ozawa telah menandatangani kontrak dengan syarikat Style S1 No 1 yang menghasilkan video pornografi dengan nama komersial maria ozawa pada 7 oktober 2005 dengan video new face-number one style.




Maria Ozawa Berlakon?


pada tahun 2008 maria ozawa telah dapat tawaran berlakon di taiwan dalam filem taiwan.. tak ingat tajuk apa.. kalau dalam BM maksud dia "Jemputan hanya " entah la.. aku pun dah lupa dah.. hihi. 


dalam filem tu maria memegang watak sebagai supermodel  dan diaglog dia banyak dalam bahasa inggeris dan jepun.






then, pada tahun 2009 pulak, satu syarikat di indonesia telah memanggil maria untuk berlakon dalam satu filem. "menculik miyabi" tajuknya.


sebelum filem nie nak shoot, ramai penduduk islam indonesia membantah untuk membawa masuk pelakon porno jepun masuk negara indonesia. walaupun pihak produksi menetap syarat untuk menyuruh maria ozawa memakai tudung, tapi masyarakat indonesia tetap tidak bersetuju.


dan akhirnya, semua scene yang berkaitan dengan maria dijalankan di jepun.






okeh.. cukup info pasal maria ozawa...? 


p/s: banyak lagi pasal maria nie aku tak citer.. mesti korang tertanya macam mana aku leh kenal maria nie.. buat pengetahuan kau orang, aku dulu classmate dia..




-sekian-

4 orang gemar komen entry aku:

  1. ha2x..ye ke si maria ni classmate zairie?..bertambah2 hotlah entry zairie lepas ni..dah selesai register ke hari ni?..johor kat mana?..UTM atau Uni tun hussien On?..he2x..

    ReplyDelete
  2. la classmate ka? awat x habaq awai2 noh!

    ReplyDelete
  3. mama aini : hahaha... kat uthm la mama.. kat ngan batu pahat. =)

    gelugoq : la.. ye la.. napa? xcye?

    khairin : nie nak habak la nie..hehe

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)