HuzairieHusinBlog: Doraemon Final Chapter (Episod Akhir) [Sinopsis, Video]

Wednesday, October 19, 2011

Doraemon Final Chapter (Episod Akhir) [Sinopsis, Video]

teruja bila saya dapat tengok cerita doraemon balik.. itu pun lepas member yang tengok kat youtube semalam..

"owh..! doraemon final chapter..!"

ade ker?? ceh..! nampak sangat tak khatam lagi cerita doraemon nie.. hikhik..





sebelum tu, bagi yang tahui, sebenarnya doraemon ada final chapter nyer.. nanti saya ceritakan sinopsis dia..





Sinopsis Doraemon Final Chater (Episod Akhir)

alkisah nya begini...
setelah lama tak berjumpa antara nobita, sunyo dan giant telah datang ke rumah nobita... dengar hasrat untuk ziarah..

so, tengah rancak bersembang giant tanya..

"eh nobita... mana doraemon...? "

nobita pun tunduk kebawah... lantas menjawab..
"doraemon dah tiada..."

semua terkejut... then, nobita pun menceritakan apa yang terjadi...
lepas nobita pulang dari sekolah, dia terus jumpa doraemon... tapi.. doraemon tak menyahut sahutan nobita..

nobita jadi panik...

"eh..? apa hal pulak dengan doraemon nie...? "

then, dia call dorami.. adik doraemon... ceritakan apa yang berlaku.. then dorami cakap yang doraemon dah kehabisan bateri.. tetapi kalau nak cas balik bateri doraemon nie, terpaksa bawa ke masa hadapan.. and semua memory doraemon akan hilang..

nobita tak nak.. then, dia bertekad yang dia yang akan repair sendiri.. nobita berlajar rajin rajin sehingga dapat keputusan cemerlang dalam exam..

dan masa pun dah berlalu.. sekarang nobita sudah menjadi seorang proffesor.. pakar dalam bidang robotik..

sampai masa tu, nobita memasukkan doraemon dalam mesin.. mesin yang dicipta olehnya sendiri..

dan everything is ok.. doraemon dapat dihidupkan kembali..

dan tahu apa perkataan pertama yang doraemon cakap..?

"nobita...! dah siapkan kerja rumah belum...!"

sedang kan pada masa itu nobita sudah berjaya dalam kehidupannya dan menjadi seorang yang sangat pandai...

and lastly, nobita berkhawin juga dengan shizuka...


-sekian-



amacam..? best kan..? tapi kalau hayati, memang sedih sikit last chapter nie... ^__^

3 orang gemar komen entry aku:

  1. ada kesalahan sinopsis..kalo tak silap sunio dengan giant pergi berjumpa tekisugi..kalo tak silap waktu tu tekisugi dah jadi perdana menteri or politician..sunio dengan giant bukan pergi jumpa..

    ReplyDelete
  2. mama pun suka citer doraemon ni !! he2x....kat Malaysia belum ada lagi citer2 yg menjadi kegilaan ramai spt citer ni..hu2x..

    ReplyDelete
  3. fujio .f fujiko membuat cerita kartun yang menjangkaui masa.....

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)