HuzairieHusinBlog: Filem Aku Bukan Tomboy 2011 [Sinopsis, Trailer, Download]

Sunday, October 2, 2011

Filem Aku Bukan Tomboy 2011 [Sinopsis, Trailer, Download]

lepas filem KL Gangster, shamsul yusuf akan keluarkan sebuah lagi filem komedi romantik.. rasanya la.. sebab aku tengok trailer macam ada ayat ayat jiwang je dekat skrip aku bukan tomboy nie.. 



Sinopsis Aku Bukan Tomboy



Kehadiran farisa atau Eisha dalam hidup Harry dan Burn benar-benar mengubah pendirian dua jejaka terhadap gadis yang berpewatakan lelaki. 


Kali pertama melihat Farisa di sebalik topeng lelaki, mereka mula jatuh hati dengan gadis itu.


Bermula dari zaman persekolahan yang penuh dengan dugaan kerana sering diganggu oleh beberapa orang pelajar ‘pengkid’ antaranya Bell dan Sam.








Tekanan disekolah yang dialami Farisa mendorongnya untuk mentransformasikan dirinya sebagai seorang yang berpesonaliti agresif dan kasar. 


Di sebalik penampilan bagai seorang lelaki, Farisa masih mempunyai naluri sebagai seorang gadis sejati. Perwatakan sebegini berterusan hingga ke alam pekerjaan sebagai penghantar pizza. 


Plot cerita bermula apabila Farisa dikejutkan dengan kemunculan dua jejaka , Harry dan Burn yang berhasrat menjalinkan hubungan istimewa dengannya. Satu dilema yang menuntut pertimbangan yang penuh cabaran.








Harry, seorang salesman jalanan yang terlebih dahulu menjalinkan hubungan mesra dengan Farisa merasa tergugat apabila Burn muncul sebagai rival yang mencetuskan perebutan. 


Dalam masa yang sama Farisa berdepan dengan konflik perbezaan darjat dan kedudukan Burn sebagai Eksekutif Junior di syarikat bapanya yang menyukarkan hubungan mereka. 


Di samping itu, Farisa secara kebetulan bertemu semula dengan Bell dan Sam (pengkid) yang turut berebut untuk menjadikannya sebagai pasangan mereka. 


Konflik cinta tiga segi yang berbeza senario telah mewarnai catatan kehidupan Farisa, si gadis tomboy. 


Persoalan adakah pengorbanan yang dituntut dalam dilema percintaa Farisa? Semuanya akan terjawab dalam “AKU BUKAN TOMBOY” sebuah filem bergenre aksi komedi romantik.







Trailer Aku Bukan Tomboy










personally aku rasa filem nie pun boleh capai tahap seperti kl gangster.. shamsul yusuf memang mempunyai idea yang kreatif dan inovatif dalam menghasilkan filem..


syabas.

1 orang gemar komen entry aku:

  1. assalam zairie..sibuk ke?...thanks buat entry ni...he2x..mama pun minat kat scha ni..mcm sedap pulak movie ni...nanti nak ajak en.hb tgk...jgn dia suruh beli dvd je nanti sudah !!...ha2x..

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)