HuzairieHusinBlog: Perbezaan dan Cara Mengenal Pasti iPhone 3G & 3GS

Friday, November 11, 2011

Perbezaan dan Cara Mengenal Pasti iPhone 3G & 3GS

Salam semua..

terbaca satu entry blog kawan saya jerut leher mengenai iphone 3GS sudah memadai bagi student IPTA. Dalam post beliau memang banyak info yang kita boleh dapat esspecially kelebihan smartphone iphone 3GS nie..
sebenarnya kalau kita perhatikan secara kasar, iphone 3G dan 3GS nie memang tiada beza langsung dari segi fizikalnya.. dari segi berat, design dan home buttonnya.. 100% sama.

tapi, jika anda mahu membeli iphone 3gs saya sarankan supaya anda semua membaca artikel ini sehingga habis.

dan apa bezanya iphone 3g dan 3gs nie..?


1. CAMERA.- iphone 3gs dan keatas sudah mula dilengkapi dengan sistem autofokus. berbanding dengan iphone 3g dan 2g masih belum lagi menggunakan autofokus camera.

2. kalau anda perasaan di sebelah kanan akan ada satu slide untuk swith ke camera to video and video to video to camera. dan iphone 3g tidak ada function seperti itu.


2. Compas- apa yang saya tahu perbezaan ketara bagi iphone 3gs dan 3g adalah application compas.

- application compas 3gs memang sudah tersedia/install. dan iphone 3g pada waktu itu masih belum lagi meletakkan application compas sebagai application basicnya.VIDEO 1 : PERBEZAAN IPHONE 3GS DAN 3G

VIDEO 2 : 10 PERKARA YANG PERLU KETAHUI SEBELUM MEMBELI IPHONE 3GS.
diharap entry ini sedikit membantu pembaca yang nak membeli smartphone iphone.. 


* iphone 3gs dan 3g dah tak ada keluar yang baru.. so kalau ada yang baru sudah pasti AP atau Recon.. so becareful..1 orang gemar komen entry aku:

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)