HuzairieHusinBlog: Review Malaysia | Need For Speed (NFS) The Run 2012

Saturday, December 24, 2011

Review Malaysia | Need For Speed (NFS) The Run 2012

salam...

Need For Speed The run.. buat pengetahuan semua, NFS The Run nie baru je keluar.. kira game paling awal la di tahun 2012.. so apa bezanya NFS The Run nie dengan NFS yang terdahullu...? owh.. tersangat la banyak bezanya... 




okeh.. sebelum tu trailer NFS The Run nie telah di buat oleh pengarah transformer.. brother michale Bay... perrgghh..! memang superb la trailer dia.. tapi kalau korang perasan ada unsur unsur transformers sikit.. contohnya dekat sound dia.. ahaks..!




terbaik kan..??

okeh ini ada sedikit review mengenai NFS The Run.. 


1. GRAFFIC (NVIDIA)

Buat pengetahuan gamers sekalian, nfs the run nie tersangat lah memakan graffic yang sangat tinggi.. sebagai bukti, boleh refer gambar di bawah.



see.. ada berlaku error kan.?? sebenarnya bukan error apa pun, just performance game NFS The Run nie perlukan graffic yang tinggi.. kerna apa..? sebab ada sintemetik di dalam permainan game nie...?

so apa yang perlu buat...?

1. pergi ke nvidia website. [klik sini]

2. search korang nyer model graffic card kat laptop/pc. model apa? nanti dia akan bawak korang ke web download latest graffic card model korang tu..

3. install..

p/s: tapi....... akan berlaku error pada korang nyer laptop bila install.. maksud aku bila korang reboot balik.. senang bila dah install jangan reboot, terus je main.. dah habis main roll back balik ke graffic card asal.. 

p/s: bila nak main je install.. (error di maksudkan screen korang akan jadi gelap gelita.. terpaksa masuk guna safe mode untuk roll back..)

p/s: ah..! panjang lak kalau aku nak cerita kat sini, nanti aku buat 1 entry khas pasal nie.. siap tutorial lagi.. 



2. JALAN CERITA.

ha.... ini memang terbaik.. jalan cerita dia memang senang nak faham.. korang akan taw siapa yang bawak cerita nie.. 




nampak mamat macho yang tengah lari tu...? ha..! itu lah karektor korang.. korang taw siapa yang bawak kereta tu.. sangat berbeza dengan NFS Most wanted dan sebelumnya...


3. BELASAH POLIS DAN LARI DARI TAHANAN POLIS.

Yang ini merupakan daya tarikan NFS The Run.. korang boleh belasah polis tu bila kena tahan.. dan lagi best, bila dah belasah kaw kaw, korang siap boleh bawak lari lagi kereta polis tu.. terbaik kan..? dah macam main GTA pulak.. hahaha..





nampak..? tak pasal pasal kena belasah polis tu.. memang gangster.. hehe..



4. Real Drive.

maksud real drive nie, bila korang bawak kereta dalam kelajuan yang sangat tinggi pastu accident dengan kereta lain, kereta korang akan wreck (Kemek/remuk). so, korang kena pandai pandai cilok la.. fuh..! susah kan..? tapi puas hati.. 







kesimpulannya, need for speed The Run memang yang terbaik.. disamping jalan cerita yang sangat menarik + dengan graffic yang sangat cantik.. memang owesome..



3 orang gemar komen entry aku:

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)