HuzairieHusinBlog: Smartphone Terbaik Malaysia 2012

Tuesday, December 27, 2011

Smartphone Terbaik Malaysia 2012

salam.

tahun 2011 semakin hampir meninggalkan kita semasa entry ini ditulis.. terlalu banyak yang aku belajar di tahun 2011 nie.. salah satu daripadanya mengenai smartphone.. 

thanks kepada bro blog iphone yang banyak memberi info pasal smartphone.. esspecially pasal iphone.. thanks bro..!

orait.. so, topik aku kali nie adalah smartphone.





sebenarnya aku lebih fokuskan kepada mereka yang masih baru nak pakai smartphone nie.. tak tahun nak pilih mana yang terbaik untuk diri mereka..

kita semua tahu kan yang handphone nie kita akan pakai untuk satu jangka masa yang sangat lama.. paling kejap pun setahun.. so we need to make a best decision..

bagi aku smartphone yang terbaik hanya 2 sahaja.. samsung, HTC dan iphone.. kerana apa..? Kerana application dia yang superb dan best..



simple review smartphone..



-HTC DESIRE HD-

kalau smartphone HTC, aku paling suka HTC Desire HD.. 




desire hd screen dia memang besar.. puas kalau online.. tapi kalau bab game tu aku tak sure puas ke tak...? 

harga : RM 1.5K ++



-SAMSUNG SL/S PLUS-

Samsung sl or s plus pun ok jugak... tapi kalau dapat S II lagi ok.. kan.. hihi.. tapi as a student like me, better beli sl je la.. murah pun murah.. kira mampu lagi la.. 

kelebihan : grafik nampak clear.. cantik.. 


harga : RM 1.3K ++


-iPhone-

iphone sebenar nya tak kisah la iphone 3gs, 4 atau 4s.. sebenarnya semua sama je.. yang bezanya dekat perfomance.. 

iphone memang terbaik.. sebab tu aku pakai iphone sekarang nie.. ahaks..!


harga : 2nd -RM 1.5K ++





So, tiada lagi kan masalah mengenai smartphone... tepuk poket tanya duit.. ada duit lebih beli yang betul betul dapat memuaskan hati anda.. hehe..


assalamualaikum.

5 orang gemar komen entry aku:

  1. tablet pun ade bnyk yg best skang!

    ReplyDelete
  2. tak tahu nak pilih antara Samsung ngan HTC . mana satu better ?

    ReplyDelete
  3. kai : tablet mmg terbaik.. mmg puas kalau surf internet.. :D

    suzie : samsung juga terbaik..

    Si Gadis Semasa : erm...dua dua terbaik.. ada duit lebih beli iphone.. hehe

    ReplyDelete
  4. Saya suka yang jenama samsung tu..lagipun ketika ini..saya pakai henfon jenama samsung..:)

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)