HuzairieHusinBlog: Video Youtube Plaza Metro Kajang Banjir 2011

Friday, December 2, 2011

Video Youtube Plaza Metro Kajang Banjir 2011

rasanya bukan perkara biasa kajang nie banjir.. sebab sebelum nie pun pernah banjir jugak.. memang teruk.. dan sangat teruk...

masa call miss zairie semalam (01/12/2011) dia cakap memang kat kajang hujan lebat sangat.. tidur pun confirm tak nak bangun.. thats why perkara macam nie boleh berlaku..

ingat lagi masa pergi kajang naik perodua kembara.. air sampai tayar.. kembara beb.. saga @ lancer @ lomborghini macam mana pulak..? dah sah sah tengelam punya..

nie video youtube dari sahabat kita yang sempat rakam kejadian banjir di kajang..





dari apa yang saya lihat, hampir kesemua tayar kereta dah tak nampak dah.. kalau air masuk enjin dah confirm confirm kena overhall nyer..

lagi satu, kesian pulak dekat peniaga di aras bawah.. terpaksa mengalihkan barang dia orang kat tempat yang lebih tinggi dan selamat..


so, apa yang perlu buat..?? sampai bila kita penduduk kajang kena hadapi semua ini..? 

kerajaan selangor perlu lakukan sesuatu terutama majlis perbandaraan kajang sebelum tsunami melanda kajang..

sekian..


1 orang gemar komen entry aku:

  1. siannya..pengaliran air yg tak terurus & longkang2 yg tersumbat adalah salah satu puncanya..hu2x..harap lepas pihak2 yg berkaitan lbh prihatin..

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)