HuzairieHusinBlog: Mee Racun Batu Pahat | Singgah Warong Bersama Zairie Husin

Sunday, January 15, 2012

Mee Racun Batu Pahat | Singgah Warong Bersama Zairie Husin

assalamualaikum...

kali pertama aku sampai batu pahat nie first yang aku tanya, makanan apa yang best kat sini..? and mostly cakap mee racun paling best.. errkkkk.... mee racun..?

memang gerun dengar nama mee nie.. in my mind, beracun sangat ke mee nie...?



 " Mee racun Batu Pahat Riada Tandingan... "


Antara makanan sampingan kat gerai tu..



Cendawan goreng.. dah biasa makan kan??? tapi korang belum rasa lagi kicap dia tu... pergghh... serius terus cari ais.. pedas beb..! terbakar lidah..



Otak otak.. dah jadi favourite makanan aku sekarang... asal nak makan je kat parit raja atau batu pahat, comfirm aku cari gerai yang ada jual otak otak.. nie semua member aku yang ajar... ceh..!


dan... ini lah dia mee racun batu pahat yang sangat popular tu...




dan... mesti korang tanya apa yang membuat kan mee nie popular sangat...?

1. sebab nama dia.. nama pun mee racun.. mesti nak taw apa rasa dia kan...?

2.  ada mee racun biasa dan mee racun special.. yang special macam aku makan nie.. ada gear box... 

harga?? tak mahal la.. special RM5.50 jeerrr...



p/s : ada banyak mee racun kat sekitar batu pahat dan parit raja nie.. tapi yang betul betul asli kat area batu pahat, dekat ngan masjid.. aku tak ingat lak apa nama jalan dia.. huhu


p/s: mesti nak tahu kenapa racun....?

dan apa yang aku diberitahu, racun tu merujuk kepada kuah dia.. mean kuah dia tersangat la pedas.. tapi korang still nak makan gak walaupun dah tahu kuah tu pedas tahap gaban... 

haa... racun kan?? hehehe

5 orang gemar komen entry aku:

  1. Assalam...
    Aku tak boleh nak makan nampaknya mee ni sebab tak tahan pedas...
    Mau keluar asap ikut telinga kalau makan pedas2 nih...tak cukup tisu sekotak nanti...

    ReplyDelete
  2. masa pi BP hari tu tak sempat nak makan benda alah ni

    ReplyDelete
  3. amy amiza : sangat menarik.. sdp jugak.. hehe

    iza : owh yeke... cuba la rasa skit kalau berkesempatan.. hehe

    sharinginfoz : wah.. rugi la cam tu.. xpe.. dtg lagi boleh rasa lagi.. hehe

    ReplyDelete
  4. ehem, tak pernah try lagi mee racun tu, walaupun en.hb org johor..ha2x..mama tak tahan pedas..

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)