HuzairieHusinBlog: Pandangan Aku Mengenai Filem Ombak Rindu [Review]

Sunday, January 1, 2012

Pandangan Aku Mengenai Filem Ombak Rindu [Review]

sebelum tu kasi aku gelak dulu.. hahahahahahahahahaha..... ades... orang lain dah berabad layan ombak rindu, aku baru je nak layan.. nampak sangat ketinggalan... erm.. tak apa la.. better late then never kan.. tak ada la aku jahil pasal sinopsis ombak rindu nanti.. hehe




aku dengar dulu orang kata ombak rindu nie bosan... tak best langsung... membazir duit je layan cerita nie kat panggung... hahahahahaha..... aku pun tak faham la tang mana tak best tu... de...! korang tengok wayang ke buat wayang nie...? 

ades.. aku layan best je... maybe aku layan sorang sorang kot time semua orang tidur.. pukul 3 pagi beb layan ombak rindu... pergghhhh...! terasa jiwang kejap time tu.. miahahaha...

owh.. sungguh panjang aku membebel... 


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


pendapat aku filem ombak rindu tersangat lah best... aku yakin, novel ombak rindu lagi best... kerna penghayatan itu lebih cepat kita dapat dari menonton filem macam nie..


WATAK. 


aku soloute habis dengan watak maya karin... terbaik der...! menjadi habis la maya bawak watak gadis kampung.. nampak habis kampung dia... dari segi pakaian, cara percakapan.. tingkah laku... taniah maya karin... 





taniah jugak kat aaron aziz bawak watak harris dengan berjaya.. 1st aku tengok watak dia asyik nak meleting je.. dah la kaki main dengan pelacur.. ceh..!  pastu panas baran lak.. kaki pukul perempuan... apa da dayus pukul izzah... eee... geram aku... [apahal emo lak nie.....]





watak lisa surihani sebagai mila pun ok jugak.. aku tengok watak mila kira nak berangin je satu badan... pastu nak ikut kepala sendiri... eee... geram lak aku tengok perempuan macam nie.. nak je aku cepuk... selamat miss zairie tak macam nie.. kalau tak, dah lama kena tinggal.. hehehehe...



SCENE.

Wah... part nie la yang aku tak sabar nak cerita nie... miahahahaha.

semua tempat dan scene yang ada memang menarik... sedap mata memandang.. aku tengok, tak banyak sangat scene yang ambil time kesibukkan KL tu.. 

ada satu scene nie  aku tengok filem ombak rindu aku dah pelik dah... aku tengok ombak rindu ke tengok cerita blue nie...? memang tak boleh blah la.. kalau budak budak layan macam mana??? rosak akidah mereka.. hehe..




hahahahaha... tak boleh blah ayat harris...

"izzah...! izzah...! 

"ye encik harris..."

"kau pekak ke aku panggil kau...! "

" mintak maaf encik, saya tak dengar tadi..."

"picit kaki aku... "

"baik encik..."



haa... ayat nie aku suka.. terbaik la aaron.. miahahaha..


"rapat lagi....."

"kau suka aku sentuh kau macam nie...? "

"kau suka izzah..."



hahahahaha... ceh...! terfikir lak aku bila nak kawin.. hehehe.. hampeh! 

yang si izzah nie senyum tak boleh blah.. antara nak dan tak nak... bagus bagus.. malu malu kucing.. hehehehee...




next, aku scene romantik filem nie... time kat batu tu... time tu izzah menyorok belakang batu besar...harris kejar.. 

pergghhh..! romantik beb..! hanya mereka yang mempunyai sensitiviti jiwang je taw.. haha.. 



erm.... nak cerita lebih aku taw, korang dah layan dulu dari aku.. aku je ketinggalan.. hehe...

apa yang boleh aku cakap.. i love happy ending this film.. nice... 

5 star of 5 star.. terbaiikk..!




p/s : mama nor lara dah beli dah novel ombak rindu...ehem2.. mama, nak pinjam boleh.. hehe



p/s: entry ini ditulis sebaik sahaja aku habes layan cerita nie.. masih dalam mood ombak rindu.. hehe

2 orang gemar komen entry aku:

  1. nak main berkejaran mcm izzah n haris jugak ker?hek3 kejar kt ne?belakang pokok hahahha

    ReplyDelete
  2. jiwang karat jugak zairie ni !!..ha2x..nak pinjam bolih, nak pos ke batu pahat ke? mama rasa ada part2 yg tak sesuai ditonton olih kanak2..hu2x..anak buah mama 10 tahun siap update kat FB..sori mama oya tertenguk Ombak rindu walaupun mama kata ia tak sesuai untuk kanak2..ha2x..siapa nak disalahkan?..mama rasa novel lebih sedap dari filem tu..hu2x..kenapa mama yg jiwang tak nangis bila tgk movie tu kat you tube ari tu..sebelum ia diremovedkan..he2x..

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)