HuzairieHusinBlog: February 2012

Tuesday, February 28, 2012

Wang Kertas RM50 Limited Edition 1998

assalamualaikum..

terjumpa satu keping duit RM50 limited edition kat satu kedai nie.. wang RM50 pada tahun 19989 yakni pada tahun tu kita menjadi tuan rumah dalam sukan komowel'98..

Bahagian hadapan



Bahagian Belakang




korang ada koleksi duit duit limited nie?? boleh la share dengan saya... =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, February 25, 2012

Review Adnan Sempit 2

assalamualaikum..

alhamdulillah.. hari nie saya berkesempatan menonton filem adnan sempit 2.. itu pun hasil ajakan kawan kawan yang prihatin... terima kasih kawan kawan. hehe..

okeh.. sedikit komen dan pandangan la yer mengenai filem adnan sempit 2 nie..



apa yang boleh saya katakan, kali ni adnan sempit 2 memang totally different dengan adnan sempit 1. dari awal hingga habis memang kerja kita untuk gelak sampai tergolek golek dengan lawak lawak adnan dan yang lain lain..

kalau kita tengok adnan sempit 1, yang si adnan nak tackle si nadia kan...?? tapi tidak untuk adnan sempit kali nie.. dah dapat dah der... siap panggil papa & mama...  

romantik kan........ (tangan di bahu mata di atas...)

macam biasa si adnan nie kerja dia memang suka merempit la.. baik dari segi penampilan dia sampai la ke motor dia...

tapi....

bapak si nadia ni cakap kalau kau nak kawin dengan anak aku yang cun melucun nie ada syarat nya.. bukan main minang je der.... aku nak kau totally transform menjadi sebagai orang koprat dalam masa 30 hari!

hah..! apa lagi... si adnan pun mula lah belajar macam mana nak jadi orang koprat nie..  

boleh kata sepanjang transformers adnan nie la yang banyak scene kelakar... hehe..

sambung...

pastu si adnan nie pun mula la belajar macam mana nak main golf.. so, dia pun ajak la si bobby nie pi padang golf... wooden tiger katanya... tapi haram pukul tak kena pun bola golf tu.. hahaha....





nak lagi....?? tak best la der cerita sampai habis... better pi tengok kat wayang.. confirm tak rugi...

saya bagi 6 bintang dari 5 bintang sebab terlampau best dan tak rugi... 

terbaik.....!


p/s: insyaallah kalau dah ada link untuk download adnan sempit 2 nie aku cuba update.. hope SOPA tak kacau la.. =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Download Vanila Coklat [ Full Episode ]

assalamualaikum..

rasanya semua dah pernah layan mahupun terlayan drama yang sedang popular di tv3 nie kan...?? drama apa lagi kalau bukan drama vanila coklat... orait, so mana yang mahu download drama vanila coklat, boleh klik di link yang saya attach kan kat bawah nie..

hope membantu..



Episode 1 : Download

Episode 2 : Download

Episode 3 : Download.

Episode 4 : Download.

Episode 5 : Download.

Episode 6 : Download.

Episode 7 : Download.

Episode 8 : Download.

Episode 9 : Download.

Episode 10 : Download.


episode seterusnya akan di update dari masa ke semasa.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, February 24, 2012

Proton Perdana Fuga | Kereta Keluaran Terbaru Proton 2012

assalamualaikum..

khabar angin yang saya dengar proton akan mengeluarkan satu lagi kereta keluarannya.. kereta yang bakal menggatikan kereta proton Perdana.. dan apa yang saya dengar, jenama baru proton nie adalah proton perdana fuga.!

pandangan belakang



pandangan hadapan



Bahagian Dalam







dan sebagai permulaan, proton akan mengeluarkan proton perdana fuga secara berperingkat peringkat.. maybe dalam ranga 150 unit sahaja..






dan apa yang tak best nya mengenai proton perdana fuga nie, ia adalah inovasi nissan.. alamak... malaysia masih tiada lagi ke tenaga mahir yang mampu mendesign  sesuatu yang baru yang boleh kita angkat di mata dunia..?












kalau lah ia nya benar, maybe ia hanya sesuai untuk golongan VVIP sahaja.. anak muda...? saga FLX sudah.. ahaks!
»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, February 22, 2012

Fan Page Blogger Hasbullah Hamzah & Aizat a.k.a Jerut Leher

assalamualaikum..

alhamdulillah... mood blogging dah kembali sikit demi sedikit.. insyaallah, dalam masa terdekat nie aku nak usahakan kembali projek aku yang agak berjaya dulu.. insyaallah dalam masa terdekat nie..

okeh, di kesempatan ini aku nak promote sikit la fan page blogger yang baru dalam arena blogging nie.. 








BLOGGER AIZAT (JERUT LEHER)






so mana yang dah log in facebook, maka boleh la kita like fan page kawan kawan kita nie.. sharing is caring right...?

insyaallah next entry fan page blogger lain lak.. =)



p/s: ada fan page?? tinggalkan link kat komen.. mana taw nanti aku leh wat entry ke..  :D
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, February 21, 2012

iPhone 5 Pasti Dalam Gengaman!

assalamualaikum..

mulai dari hari nie, maka akan bermula la bersawang kembali blog zairiehusin.com nie.. erm.. al-maklum la.. penulisnya tengah sibuk menyiapkan segala assigment dan seakatan dengan nya.. hm..

entry lepas, aku ada buat satu entry "gadget impian tahun 2012" .. dan salah satu daripadanya ialah iphone 5.



aku sure pasti orang yang gila gadget macam aku nie tak sabar nak tunggu iphone 5 nie..

iphone 5 bakal keluar.. iphone 3gs aku nie ada orang berminat tak??? murah murah je aku tolak.. hahaha


p/s: wish me got what i want.. =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, February 17, 2012

Review Ringkas Safe House 2012

assalamualaikum...

alhamdulillah.. hari nie aku sempat tengok filem Safe House di TGV Cheras Selatan.. itu pun member yang ajak.. seriusly aku tak pernah tahu pun pasal cerita nie.. apatah lagi layan trailer dia dekat youtube.. jauh sekali..



Review Ringkas aku mengenai filem nie.

orait... apa yang aku boleh cakap, filem nie pada awalnya aku tak faham langsung.. watak utama dalam filem nie adalah Denzel Washington yang memegang watak Tobin Frost. 

apa yang aku faham, Frost nie mempunyai satu rahsia yang sangat besar di mana kalau Frost nie bocorkan rahsia yang dia tahu, seluruh organisasi C.I.A boleh terancam.. terutama orang atasan.




watak Ryan seban Matt pun bagus jugak.. dia seorang pegawai perisik khas dari C.I.A yang ditugaskan untuk mendapatkan info yang sahih dari Frost.

nak dijadikan cerita ada banyak orang dalam C.I.A mencari frost nie.. salah seoarangnya si Matt nie.. 

okeh.. buat pengetahuan korang, frost nie ada satu rahsia tentang kegiatan rasuah di kalangan pemimpin C.I.A dan pemimpin kerajaan Amerika.. beliau mempunyai senarai nama pemimpin yang terlibat dalam kegiatan rasuah nie..



TRAILER SAFE HOUSE




So far aku berpuas hati cerita nie.. 4 bintang dari 5 Bintang.. 


*erm.. malaysia bila lagi nak buat filem macam nie?? hehe
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, February 14, 2012

Nokia Lumia 800 (Malaysia) | Harga, Spesifikasi, Video Review

assalamualaikum..

seminggu blog zairiehusin.com tidak terupdate.. tapi, alhamdulillah traffic masih lagi memberansangkan.. thanks mana yang sudi singgah blog nie.

okeh.. entry nie aku lebih nak fokuskan kepada handphone keluaran terbaru dari Nokia. Nokia Lumia 800. 


nokia lumia 800 merupakan satu handphone nokia yang mana tidak sekali menggunakan OS yang samsung, HTC, Motorolla, Huawei dan banyak lagi.. buat pengetahuan semua, Nokia Lumia 800 merupakan handphone yang menggunakan OS Window 7.5 Mango. ya.. window phone. kalau tak silap aku dari microsof rasanya.. 

okeh.. kom kita lihat apa yang Nokia Lumia nie ada.



SPESIFIKASI NOKIA LUMIA 800

1. Interface.

- interface nokia lumia nie memang jauh beza dengan iphone, samsung, dan lain lain model.. tapi kalau tengok 2 kali, rasa macam sama dengan HTC window.. sory aku tak ingat apa nama model HTC tu..



see.. macam kotak kotak tu.. for me its nice.. =)

2. Camera

- yes.. camera one of important part in handphone.. nokia lumia 800 di datangkan dengan 8 megapixel dan 2 led flash. hasil gambarnya memang tidak mengecewakan.





lain lain features nokia lumia 800.


Microsoft Windows Phone 7.5 Mango

-Chipset:Qualcomm MSM8255 Snapdragon

-CPU:1.4 GHz Scorpion

-GPU:Adreno 205

-Browser:WAP 2.0/xHTML, HTML5, RSS feeds

- MicroSIM card support only

- SNS integration

- Active noise cancellation with dedicated mic

- MP3/WAV/eAAC+/WMA player

- MP4/H.264/H.263/WMV player

- Document viewer/editor

- Video/photo editor

- Voice memo/command/dial

- Predictive text input



okeh.. kebetulan aku jumpa video dari shibli vision. beliau ada buat review pasal nokia lumia 800.. 







orait... dah tengok video.. menarik.. terasa nak beli.. harga untuk handphone Nokia Lumia nie tak la semahal iphone.. kalau tak silap, sekarang  nie market price dalam range RM1500-RM1700.



»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, February 12, 2012

Apa?? Gambar Panas Nora Danish Berbaju Seksi?

assalamualaikum..

nora danish merupakan one of the actor in malaysia yang aku minat.. lakanon dia bagus.. comel pun ada.. ahaks..! erm.. masa aku blogwalking kat blog member-member blogger nie, aku terjumpa satu blog yang buat entry gambar seksi nora danish...! wow...! tak kan biarkan sahaja cursor mouse aku berada di link itu.. lantas aku terus menekannya.. miahahaha...

pic : Sensasi Selebriti
erm... personally aku rasa macam tak berapa setuju sangat berkenaan isu nie.. takut mengaibkan orang.. tapi tak tahu la apa kata nora.. 


p/s: harap maaf.. blog nie tak ada gambar seksi nora danish yang aku gambarkan.. mungkin korang boleh pi kat BLOG INI.




* Cantik nora danish.. hehehe
»»  BACA SELANJUTNYA...

Welcome Back Nuffnang | Buat Duit Blog Bersama Nuffnang!

assalamualaikum...

alhamdulillah.. akhirnya aku berjaya mengCASH OUT duit blog bersama adverlets.. aku berharap sangat yang aku akan menulis satu entry yang baik mengenai adverlets dan menepis semua fakta fakta yang mengatakan adverlets nie tak bayar duit blogger.. i hope so...

orait.. ya.. bukan senang nak buat duit dengan adverlets nie.. susah... traffic aku yang sehari cecah 1000++ pun dia bagi berapa kupang je sehari.. tidak sehebat nuffnang.. nuffnang pengiklan yang paling baik hati lagi masyukk... memang tak dapat aku nafikan..




dan hari nie 12/02/2012 secara rasminya aku dah berpindah kepada nuffnang.. hope aku akan dapat apa yang nuffnang mampu berikan pada aku sewaktu ketika dahulu..

buffered earning, adventorial post, click per cost... owh..! daku amat merinduinya.. ahaks...!


p/s: aku rasa dah banyak tips aku share dengan reader aku macam mana nak buat duit dengan blog.. 

ingin aku ingat kan kembali kepada diri aku dan korang semua, kukuhkan dulu platform blog dan kancah blogging nie.. baru kita mampu FIGHT dengan blogger lain..

gud luck pada diri aku dan korang semua...


assalamualaikum...
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, February 9, 2012

Cash Out Adverlets RM100++

assalamualaikum..

entry pertama aku pasal adverlets memang tidak mengecewakan.. RM0.20 dalam masa tidak lebih 12 jam.. dan, alhamdulillah masa yang aku tunggu untuk cash out duit adverlets nie da tiba..

benar atau tidak adverlets nie tak bayar duit blogger seperti yang aku dan korang dengar sama sama kita tunggu.. segala update terkini pasal adverlets nie akan aku update dari masa ke semasa..


p/s: RM 123.253 berjaya dikumpul.. boleh la... =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, February 3, 2012

Dragon Ball Z - Episode 2 [Watch Online, Download]

assalamualaikum..

Dragon Ball Z episode 2 sedia di download.. 



video





»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, February 2, 2012

Dragon Ball Z - Episode 1 [Watch Online, Download]

assalamualaikum..

Dragon ball merupakan satu kartun animasi yang paling best yang pernah aku tengok.. walaupun dah berzaman cerita nie, tetapi ia terus dapat sambutan.. so, aku akan cuba upload koleksi dragon ball z yang aku ada untuk share dengan korang semua..

nak download boleh.. nak layan online pun boleh..





video



»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, February 1, 2012

ZairieHusin.com | 1juta Page View, 1616 Followers, 1257 People Like This 974 Posts,

assalamualaikum..

sebenarnya entry nie dah lama sangat aku nak tulis.. dan hari nie sudah tiba masanya aku menulisnya.. hehe.. erm.. alhamdulillah.. impian aku nak tengok zairiehusin mencecah 1 juta page view tercapai jugak... walhal aku tahu dah ramai blogger di luar sana pageviewnya sudah melebihi 1 juta pageview.. bagi aku, nie satu pencapaian terhebat dalam blog aku.. 







erm... tak sempat aku nak catch up cun cun 1,000,000 pageview.. hihi

target aku seterusnya, aku nak capai 2 juta pageview tahun nie dan 1000 posts dan 2000 folowers... insyaallah... 

apa yang boleh aku cakap, terima kasih kepada korang yang terus menyokong, membaca blog picisan nie.. aku tahu, terlalu banyak yang perlu aku pelajari dalam dunia blogging nie..

insyaallah...

»»  BACA SELANJUTNYA...