HuzairieHusinBlog: Nokia Lumia 800 (Malaysia) | Harga, Spesifikasi, Video Review

Tuesday, February 14, 2012

Nokia Lumia 800 (Malaysia) | Harga, Spesifikasi, Video Review

assalamualaikum..

seminggu blog zairiehusin.com tidak terupdate.. tapi, alhamdulillah traffic masih lagi memberansangkan.. thanks mana yang sudi singgah blog nie.

okeh.. entry nie aku lebih nak fokuskan kepada handphone keluaran terbaru dari Nokia. Nokia Lumia 800. 


nokia lumia 800 merupakan satu handphone nokia yang mana tidak sekali menggunakan OS yang samsung, HTC, Motorolla, Huawei dan banyak lagi.. buat pengetahuan semua, Nokia Lumia 800 merupakan handphone yang menggunakan OS Window 7.5 Mango. ya.. window phone. kalau tak silap aku dari microsof rasanya.. 

okeh.. kom kita lihat apa yang Nokia Lumia nie ada.



SPESIFIKASI NOKIA LUMIA 800

1. Interface.

- interface nokia lumia nie memang jauh beza dengan iphone, samsung, dan lain lain model.. tapi kalau tengok 2 kali, rasa macam sama dengan HTC window.. sory aku tak ingat apa nama model HTC tu..



see.. macam kotak kotak tu.. for me its nice.. =)

2. Camera

- yes.. camera one of important part in handphone.. nokia lumia 800 di datangkan dengan 8 megapixel dan 2 led flash. hasil gambarnya memang tidak mengecewakan.





lain lain features nokia lumia 800.


Microsoft Windows Phone 7.5 Mango

-Chipset:Qualcomm MSM8255 Snapdragon

-CPU:1.4 GHz Scorpion

-GPU:Adreno 205

-Browser:WAP 2.0/xHTML, HTML5, RSS feeds

- MicroSIM card support only

- SNS integration

- Active noise cancellation with dedicated mic

- MP3/WAV/eAAC+/WMA player

- MP4/H.264/H.263/WMV player

- Document viewer/editor

- Video/photo editor

- Voice memo/command/dial

- Predictive text input



okeh.. kebetulan aku jumpa video dari shibli vision. beliau ada buat review pasal nokia lumia 800.. 







orait... dah tengok video.. menarik.. terasa nak beli.. harga untuk handphone Nokia Lumia nie tak la semahal iphone.. kalau tak silap, sekarang  nie market price dalam range RM1500-RM1700.



0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)