HuzairieHusinBlog: March 2012

Thursday, March 15, 2012

Update : Kedudukan Ranking Universiti Terbaik Malaysia

assalamualaikum..

alhamdulillah, sekali lagi kedudukan atau ranking universiti tempatan awam mahupun swasta telah pun di kemas kini. Dan apa yang kita dapat lihat di sini, terlalu banyak berlaku perubahan kedudukan universiti.. Dan apa yang mengejutkan saya, Universiti Sains Malaysia (USM) bukan lah lagi universiti terbaik malaysia...


senarai kedudukan rasmi universiti terbaik malaysia.

  1. 428 Universiti Putra Malaysia (UPM)
  2. 437 Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
  3. 464 Universiti Sains Malaysia (USM)
  4. 523 Universiti Kebangsaan Malaysia / National University of Malaysia (UKM)
  5. 596 Universiti Malaya – Universiti Malaya (UM)
  6. 626 Universiti Teknologi MARA (UiTM)
  7. 891 Multimedia Universiti (MMU)
  8. 1222 Universiti Malaysia Sabah (UMS)
  9. 1341 Universiti Malaysia Perlis (Unimap)
  10. 1411 Universiti Islam Antarabangsa (UIA)
  11. 1598 Universiti Teknologi Petronas (UTP)
  12. 1687 Universiti Tenaga Nasional (Uniten)
  13. 1734 Universiti Utara Malaysia (UUM)
  14. 1777 Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR)
  15. 1838 Universiti Malaysia Terengganu (UMT)
  16. 1842 Universiti Malaysia Sarawak (Unimas)
  17. 2127 Universiti Malaysia Pahang (UMP)
  18. 2185 Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
  19. 2439 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
  20. 2726 Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)
  21. 2922 Open University Malaysia (OUM)
  22. 3980 Universiti Teknikal Malaysia Melaka (Utem)
  23. 4083 International Medical University
  24. 4232 Taylor’s University College
  25. 4481 Tunku Abdul Rahman College
  26. 4566 Universiti Pertahanan Malaysia (UPN)
  27. 4644 University of Nottingham Malaysia
  28. 4852 UCSI University
  29. 4977 Monash University Malaysia
  30. 5012 Malaysia Theological Seminary
  31. 5074 Universiti Kuala Lumpur (UniKL)
  32. 5931 Curtin University of Technology Sarawak Campus
  33. 5931 Universiti Industri Selangor
  34. 6045 Selangor International Islamic University College
  35. 6075 Al Madinah International University
  36. 6163 Wawasan Open University
  37. 6343 Universiti Tun Abdul Razak (UNITAR)
  38. 6482 KDU College
  39. 6607 Universiti Malaysia Kelantan (UMK)
  40. 6642 Asia Pacific Institute of Information Technology
  41. 6978 Help University College
  42. 7018 Sunway University College
  43. 7031 INSANIAH University College
  44. 7320 Universiti Sultan Zainal Abidin (Universiti Darul Iman Malaysia)
  45. 7361 Segi College
  46. 8058 Malaysian Institute of Management

#Universiti saya UTHM jatuh ke tangga 19 berbanding dengan rangkin ke-12 sebelum ini.. insyaallah, pihak pentadbiran universiti akan memperbaiki ranking ini lantas menjadi kan UTHM sebagai universiti terbaik malaysia. amin.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, March 13, 2012

Aman Kampus UTHM - Anda Sebenarnya Telah GAGAL!

assalamualaikum..

alhamdulillah... minggu nie minggu yang sangat sibuk buat saya...  Okeh.. kali ni saya nak berkongsi dengan mereka yang kat luar sana berkenaan dengan Aman Kampus.. hm... apa sebenarnya ye Aman Kampus nie..? secara am nya, Aman Kampus lebih kepada program khidmat masyarakat...





sesuai lah dengan Tema Aman Kampus UTHM - Mahasiswa Bersama Masyarakat.




erm... Aman Kampus UTHM - Anda Sebenarnya Telah GAGAL! 


pada pandangan anda, kenapa saya katakan ia telah gagal...??  lihat lah gambar gambar di bawah..




-Pasukan konvoi aman kampus - 



-Prof TNC kita, pun turun padang jugak.. terbaik..! =)



-Peserta Aman Kampus berkhidmat untuk masyarakat-







- sempat lagi bergambar..-



-Mahasiswa Bersama Masyarakat-



Kembara aman kampus memang banyak memberikan impak yang positif kepada saya.. terlalu banyak sangat yang belajar.. ya.. mahasiswa dengan masyarakat memang tidak boleh dipisahkan.. saling berhubung kait antara satu sama lain..

okeh..! kenapa saya katakan "Aman Kampus UTHM - Anda Sebenarnya Telah GAGAL! "

Ok..Kepada Aman Kampus UTHM,ANDA GAGAL MENUNJUKKAN BAHAWA anda kaki demo,kaki pecah pintu,kaki menyusahkan orang.Sebaliknya anda berjaya membuktikan bahawa anda mahasiswa yang prihatin,dekat dengan masyarakat,intelek serta rasional.Semoga berjaya meneruskan baki program Aman Kampus UTHM..amin.. 


Dan BUKAN INI MASYARAKAT KITA MAHUKAN...!



Tetapi INI... - Mahasiswa Bersama Masyarakat...! -



Terima kasih Aman Kampus... we love Malaysia & UTHM..









»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, March 10, 2012

Kenyataan Rasmi Pihak Pengurusan Low Yat Berkenaan Plaza Low Yat Banjir

assalamualaikum..

berita mengenai plaza low yat yang banjir teruk terus tersebar meluas... sehingga saya sendiri pun ada membuat entry berkenaan dengannya..

Dan terbaru saya ada menerima komen daripada pihak pengurusan low yat bahawa gambar low yat yang banjir teruk adalah fake! tipu! 




Gambar low yat yang telah di edit dan dimanipulasi oleh pihak yang tidak bertanggung jawab..


okeh... berikut merupakan komen yang dihantar oleh pihak pengurusan low yat kepada blog saya..

"Kami dari pihak Pengurusan Plaza Low Yat ingin memaklumkan kepada semua pembaca bahawa gambar banjir di Plaza Low Yat yang disiarkan di Facebook,laman-laman web dan sebagainya adalah gambar palsu. 

Kami ingin megesahkan bahawa sejak tahun 1999, Plaza Low Yat tidak pernah mengalami sebarang banjir berlaku sehingga masa kini. Kami telah mengenal pasti pesalah yang menyebarkan gambar palsu tersebut di Facebook dan di merata laman blok dan sebagainya. 

Kami akan mengambil tindakan sewajarnya ke atas pesalah tersebut yang telah memutar-belitkan fakta-fakta dengan tujuan memburukan imej Plaza Low Yat yang dikenali sebagai "Malaysia's Largest Lifestyle IT Mall" 


So, kesimpulannya kenyataan bahawa low yat banjir adalah tidak benar sama sekali... 

so, saya ingin meminta maaf kepada pihak pengurusan low yat kerana mengeruhkan lagi keadaan... 


#Aspirasi Dinamis Berkualliti.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, March 9, 2012

Earphone Beats By Dr.Dre -Malaysia

assalamualaikum...

baru balik dari kedai PC.. dengan harapan mahu mencari earphone beats dari Dr.Dre... memang bagus sound dia... puas hati.. apa yang boleh saya katakan earphone nie adalah earphone yang paling berkualiti lagi tahan lama...

kawan saya ada beli jugak earphone beats nie.. 3 bulan yang lepas.. seminggu selepas tu saya beli earphone baru. bukan beat punya... tak sampai sebulan.. dah jahanam... beat still boleh beat lagu lagu yang bersifat rock.. tak pecah.. memang boleh bawa kita ke alam fana cinta..





harga.??? dalam lingkungan RM30 jer.. tapi saya dapat RM25.. puas kautim dengan cina kedai tu.. nam=k mintak kurang seringit pun susah.. cet..!
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, March 8, 2012

Kisah Angeles Duran yang beli Matahari

Assalamualaikum..

Semakin kerap saya update menggunakan iphone saya.. Sudah semakin busy dengan urusan universiti..

Tertarik saya pada 1 cerita nie.. Kisah angeles duran yang membeli matahari.. Erkk? Matahari???



Okeh. Itu lah duran. Manusia yang membeli matahari..

Sebenarnya ia ada kaitan dengan tamadun kemanusian. Dan terlalu panjang jika mahu dibicarakan..

Menurut duran, dia mendaftarkan namanya sebagai pemilik Matahari di sebuah pejabat notari awam tempatan..

Dan pejabat notari awam bertanggungjawab mengesahkan sesuatu perjanjian yang dibuat..

Dokumen yang dikeluarkan pejabat itu mengistiharkan duran merupakan pemilik matahari iaitu bintang yang terletak di pusat sistem suria dengan jarak dari bumi kira kira 149,600,000 kilometer..

Duran menyatakan dia mahu mengenakan caj kepada setiap orang yang menggunakan matahari... Erkkkkk...

Menurut duran lagi, dia akan :

- berikan separuh daripada hasil kutipannya itu kepada kerajaan sepanyol

- 20% untuk dana pencen

- 10% tujuan penyelidikan

- 10% untuk menamatkan kebuluran dunia

- 10% lagi menjadi miliknya...


Suara Blogger :
Ni la salah satu punca berlakunya keruntuhan tamadun.. manusia dah makin tak betul.. Huhu


Posted using BlogPress from my iPhone
»»  BACA SELANJUTNYA...

Gambar Plaza Low Yat Banjir


assalamualaikum...

Terkejut dengan gambar yang di tag oleh member facebook saya mengenai keadaan plaza low yat, kuala lumpur yang teruk di landa banjir..

kalau kita tengok keadaan dalam gambar tu memang teruk.. paling kesian sekali kedai keadai kat bawah tu la.. kompem bungkus.. 




erm.. kedai reseller apple kat bawah sekali.. comfirm ipad, iphone dah tenggelam dalam air tu... ahaks!
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, March 6, 2012

Bosan Dan Panas

Assalamualaikum..

Seriusly aku dah tak boleh masuk apa yang lecture aku nie ajar... Dengan keadaan kelas yang panas... Lapar... Fuh..!




Betul la orang kata.. Keselesaan jugak menjamin kejayaan seseorang...

- Posted using BlogPress from my iPhone
»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, March 4, 2012

Bersama Chef Zairie : Cara Cara Membuat Telur Goreng

assalamualaikum..

hari ini, saya akan membocorkan satu resepi rahsia datuk nenek moyong saya dimana resepi ini tersangat la secret.. buat masa nie tiada siapa yang boleh membuat menu  masakan ini...

okeh.. entry ini, saya akan memberikan satu tutorial bergambar bagaimana mahu memasak telur goreng.... 

sebelum tu, mari lihat bahan bahan yang perlu disediakan... jangan lupa sediakan pen dan kertas untuk catatan anda sekalian.. 







seperti yang anda lihat, bahan bahannya adalah :


1. minyak masak cap seri murni.
2. senduk/sudip
3. telur (tak kisah telur ayam atau itik)
4. kuali.




hm.... bahan dah sediakan dah ni chef... macam mana nak masak nie....


ha..... jangan risau.. simple je... ikut je step yang chef zairie bagi.




1. panaskan minyak dalam kuali... tapi jangan terlalu panas sangat.. sedang sedang je.. 




2. kalau dah panas, ambil telur tu dan pecahkan kat dalam kuali... pastikan telur yang nak dipecahkan tu tidak terlalu tinggi.. fungsinya : untuk membentuk telur yang cantik dan kemas.








3. dah dapat bentuk macam nie terbalikkan telur anda tu dengan sudip.. kasi pusing pusing kan dia... bagi ia goreng dengan sekata dan sebati..








4. sedia dihidang..












mudah kan...? selamat mencuba...
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, March 1, 2012

Timeline Baru Untuk Fan Page ZairieHusin.com

assalamualaikum..

alhamdulillah... terbaru dari facebook, fan page sekarang pun dah boleh tukar kepada timeline.. dan sudah pastinya ada yang suka kan... dan sudah pasti dan pasti akan cakap, arrgghhhh...!! what the tuuttttt...! biasa la adat dunia.. manusia memang sukar untuk menerima kenyataan sesuatu yang baru..

wajah rasmi fan page baru zairiehusin.com dengan timeline.. 








erm... memang stylo.. nampak lebih kemas dan style.. 


dengan cerita start 30 march nie semua page nak tak nak akan tukar kepada timeline...


korang dah bersedia..? saya sudah.. =)




# Timeline fan page nie masih lagi dalam percubaan.. terlalu banyak kelemahan yang saya nampak.. FB perlu make something to make its perfect.. 


good job mark zurkberg team..

»»  BACA SELANJUTNYA...