HuzairieHusinBlog: April 2012

Saturday, April 28, 2012

Gambar Terkini BERSIH 3.0 ( 28 april 2012)

Salam 1Malaysia.

Terkini gambar penyokong bersih 3.0 disekitar Dataran merdeka 28 april 2012.













Insyaallah saya akan update gambar terkini BERSIH 3.0


# Budaya Kita Wajah Kita.

»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, April 12, 2012

Filem Lucah Pertama 1985!

Assalamualaikum..

sebenarnya saya tiada niat untuk menaip entry nie.. tapi satu perkara yang membuatkan saya terfikir. sejarah. ye.. sejarah filem lucah nie.. kalau difikirkan dek akal fikiran memang macam susah nak di terima.. Kalau kita tengok sekarang, terlalu banyak filem lucah.. dekat pasar malam.. walhal dalam laman sesawang pun bersepah.. kadang-kadang bila bukak youtube pun ada jugak advertise lucah nie.. erm...



Sejarah Filem Lucah

Filem lucah dihasilkan tak lama selepas projektor gambar bergerak pertama ditemui pada tahun 1895. Dua orang yang menjadi perintis dalam dunia pornografi adalah Eugène Pirou dan Albert Kirchner, yang mengarahkan filem porno pertama di bawah nama dagang "Lear".

Filem-filem karya Pirou menginspirasi pembuat filem Perancis yang lain untuk membuat filem yang menampilkan wanita-wanita yang menanggalkan pakaiannya.Film-filem seperti ini benar-benar menjanjikan keuntungan besar saat itu.kerana hampir tidak diketahui Pirou sebagai pembuat filem Lucah, kredit sering diberikan kepada filem-filem lain untuk menjadi filem lucah yang pertama.





Salah satu usaha yang paling ilmiah untuk mendokumentasikan asal-usul perdagangan "Fim ikek ikek" @ Filem Lucah dilakukan oleh Dave Thompson dalam filem dokumentari "In Black and White and Blue (2008)".

 Ia menceritakan banyak bukti bahawa industri seperti ini pertama kali muncul di Buenos Aires dan bandar-bandar Amerika Selatan yang lain saat pergantian abad, dan kemudian dengan cepat tersebar ke seluruh Eropah Tengah selama beberapa tahun berikutnya, namun tidak satu pun dari filem-filem lucah awal ini dikenali secara meluas.

Menurut Patrick Robertson dalam buku Film Facts, 'filem lucah yang paling awal yang dapat dipastikan tarikh pembuatannya adalah A L'Ecu d'Or ou la bonne Auberge' dibuat di Perancis pada tahun 1908; plotnya menggambarkan seorang askar lelah yang mempunyai janji untuk bertemu dengan seorang pelayan wanita di sebuah penginapan.

El Satario dari Argentina mungkin malah lebih tua lagi. Robertson mencatatkan bahawa 'filem-filem lucah tertua yang masih ada tersimpan dalam Kinsey Collection di Amerika.Sebuah filem menunjukkan bagaimana konvensyen-konvensyen lucah mula-mula ditetapkan.

Film Jerman Am Abend (sekitar 1910) adalah, demikian tulis Robertson, 'sebuah filem pendek sepuluh minit bermula dengan seorang perempuan yang memuaskan dirinya sendiri di biliknya dan kemudian beralih dengan menampilkan dirinya sedang berhubungan seks dengan seorang lelaki, melakukan fellatio (blowjob) dan penetrasi anal. Film lucah tersebar luas di era filem bisu tahun 1920-an, dan sering dimainkan dalam rumah pelacuran. Kerana saat itu filem porno masih dicap haram, maka blue filem atau stag film (sebutan untuk filem lucah) dihasilkan secara sembunyi-sembunyi mulai tahun 1940an. Filem-filem tersebut kemudian diedarkan secara peribadi atau oleh pedagang sekeliling dengan risiko penjara jika tertangkap.





Nota Kaki : 

kalau lah filem nie tidak di publish, saya percaya mungkin di zaman yang pesat membangun sekarang nie tidak akan ada isu isu pembuangan bayi, kes rogol dan bermacam lagi.. di sebabkan satu masalah sosial, kita terjebak dengan pelbagai jenayah yang tidak kita sedari...
»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, April 11, 2012

Gambar Gempar Bumi [Earthquake] Di Acheh, Indonesia 11 april 2012

assalamualaikum..

petang ni boleh dikatakan agak kecoh sedikit dengan isu gempa bumi di acheh.. setahu saya, semalam [10/04/2012] tidak dengan akan amaran tsunami nie.. tapi, ini lah kuasa allah.. Dia lebih mengetahui apa yang akan berlaku.. waallahuallam..

Di sini, saya cuba berkongsi dengan pembaca sekalian gambar gambar yang ambil pelbagai laman web untuk tatapan dan renungan sahabat semua.. harap kita yang tidak lah sangat merasai gegarannya dapat lah mengambil iktibar dari apa yang berlaku...




dari gambar di atas, kita dapat ligat magnitud 8.9 telah dicapai.. apa yang faham, ia boleh di kategori kan sebagai satu amaran atau petanda awal tsunami/ombak besar akan tiba..


Gambar Sekitar air persisiran pantai Patong Thailand sudah mula berkurangan.


Gambar pantai di Phuket, Thailand yang semakin susut..



Gambar panik pengunjung sunway Carnival Prai sewaktu gempa bumi. Apa 

yang kita dapat lihat pengunjung bersesak sesak menyelamatkan diri..




GAMBAR SEKITAR BANDAR ACHEH, INDONESIA





Penduduk acheh bersesak untuk keluar dari bandar acheh...



sama-samalah kita berdoa agar semuanya akan selamat...


"Tidak akan datang Kiamat sehingga banyak terjadi gempa bumi" - Shahih Bukhari
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, April 6, 2012

Proton Preve Yang Owesome [5 Gambar, Video Teaser]

assalamualaikum..

ramai yang sudah sedia maklum yang proton sudah memperkenalkan satu jenama kerta baru.. Proton Preve.. erm.. Preve.. satu nama yang sangat indah dan sedap di dengar.. sesuai dengan maknanya...Buat pengetahuan mereka yang masih lagi belum tahu bilakah preve ni dilancarkan...? Preve dilancarkan pada 15 Mac 2012.. dan setakat ni apa yang saya maklum, preve dah banyak orang book.. wow..! amazing... =)


Gambar 1.0 : Full body part preve.. smart +Garang



Gambar 1.1 : wow..! dah macam Proton Tuah.. kereta yang sesuai nak Ayat Pramugari :)


Gambar 1.2 : ruang dalam yang nampak elegent.. Smart + Selesa.


Gambar 1.3 : lampu belakang yang stylo.. macam mithsubishi.. kacak..


Gambar 1.4 : sportlight..! tak perasan lak ada.. tapi semua kereta ada sport light kan..?? 


mungkin ada yang rasa tidak puas bila tengok gambar je kan.. so, saya serta kan sekali video teaser  untung tatapan umum..



Menurut klip tersebut, PREVE akan memiliki beberapa aksesori moden seperti anti lock braking system, enjin dihidupkan dengan hanya menekan butang, 7 speed Protonic paddle shifters, electronic stability control, electronic brake distribution (EBD), auto rain sensor (pengesan hujan), auto light sensor (lampu hadapan nyala sendiri bila keadaan menjadi gelap).

Ia juga dilengkapi dengan screen sesentuh (touch screen), GPS dan sambungan internet 4G.

Mungkin ramai yang akan berkata semua itu adalah aksesori yang standard dan biasa ditemui dalam kereta Jepun atau Eropah, namun bila Proton mula memperkenalkan semuanya secara sekali gus dalam sebuah kereta yang dijanjikan hebat, maka ia memperlihatkan komitmen luar biasa syarikat berkenaan. " - http://mynewshub.my



# Harga proton preve nie kalau tak silap dalam RM 62,000.. 

»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, April 4, 2012

Apa Bezanya Fitnah Dengan Gosip?

assalamualaikum..

hampir sebulan sauya tidak menyentuh papan kekunci blog nie.. baru perasan terdapat perubahan pada tab blog.. dan lagi satu.. terima kasih kepada rakan saya kerana memaksa saya untuk update blog.. tiap tiap hari dok bising " bila hang nak update blog hah..! " cet.. bising telinga..

so, hari nie saya nak cerita sedikit apa bezanya fitnah dengan gosip nie...? nampak macam tak ada bezanya kan...? tapi kalau kita definisi kan kedua dua ayat nie, kita akan tahu ia adalah satu makna yang sama...



Definisi Fitnah

- melemparkan sesuatu tuduhan yang tidak berasas kepada mereka yang tidak bersalah.. 

biasanya fitnah nie banyak terjadi pada golongan orang yang berpolitik. dalam  kehidupan bermasyarakat kita pun kadang kadang kita kena fitnah.. 


Definisi Gosip.

melemparkan sesuatu tuduhan yang tidak berasas kepada mereka yang tidak melakukan sesuatu perkara itu..

erm... susah la nak dengar orang guna perkataan gosip.. biasanya golongan artis je guna perkataan gosip nie.. 

kalau kita tengok sekarang nie, banyak sangat artis baru kena gosip.. kesian kat mereka nie.. baru je nak naik dalam dunia hiburan nie.. hehe..


so, apa bezanya gosip dan fitnah nie..?? sama sama mengaibkan orang.. sama sama memalukan orang... persoalannya, adakah ia budaya kita?? 

fikirkan.. gunakan akal yang waras sebelum bertindak..

»»  BACA SELANJUTNYA...