HuzairieHusinBlog: Proton Preve Yang Owesome [5 Gambar, Video Teaser]

Friday, April 6, 2012

Proton Preve Yang Owesome [5 Gambar, Video Teaser]

assalamualaikum..

ramai yang sudah sedia maklum yang proton sudah memperkenalkan satu jenama kerta baru.. Proton Preve.. erm.. Preve.. satu nama yang sangat indah dan sedap di dengar.. sesuai dengan maknanya...Buat pengetahuan mereka yang masih lagi belum tahu bilakah preve ni dilancarkan...? Preve dilancarkan pada 15 Mac 2012.. dan setakat ni apa yang saya maklum, preve dah banyak orang book.. wow..! amazing... =)


Gambar 1.0 : Full body part preve.. smart +Garang



Gambar 1.1 : wow..! dah macam Proton Tuah.. kereta yang sesuai nak Ayat Pramugari :)


Gambar 1.2 : ruang dalam yang nampak elegent.. Smart + Selesa.


Gambar 1.3 : lampu belakang yang stylo.. macam mithsubishi.. kacak..


Gambar 1.4 : sportlight..! tak perasan lak ada.. tapi semua kereta ada sport light kan..?? 


mungkin ada yang rasa tidak puas bila tengok gambar je kan.. so, saya serta kan sekali video teaser  untung tatapan umum..



Menurut klip tersebut, PREVE akan memiliki beberapa aksesori moden seperti anti lock braking system, enjin dihidupkan dengan hanya menekan butang, 7 speed Protonic paddle shifters, electronic stability control, electronic brake distribution (EBD), auto rain sensor (pengesan hujan), auto light sensor (lampu hadapan nyala sendiri bila keadaan menjadi gelap).

Ia juga dilengkapi dengan screen sesentuh (touch screen), GPS dan sambungan internet 4G.

Mungkin ramai yang akan berkata semua itu adalah aksesori yang standard dan biasa ditemui dalam kereta Jepun atau Eropah, namun bila Proton mula memperkenalkan semuanya secara sekali gus dalam sebuah kereta yang dijanjikan hebat, maka ia memperlihatkan komitmen luar biasa syarikat berkenaan. " - http://mynewshub.my



# Harga proton preve nie kalau tak silap dalam RM 62,000.. 

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)