HuzairieHusinBlog: Sukar ke Memujuk Perempuan Yang Merajuk?

Wednesday, June 13, 2012

Sukar ke Memujuk Perempuan Yang Merajuk?

assalamualaikum.

erm..dah lama ye rasanya saya tidak bercoloteh pasal cinta nie... biasanya pasal isu semasa... Tapi apalah salahnya jika sesekali bertukar angin menghala ke timur pula..

Dan tajuk yang bermain di fikiran saya sekarang ni adalah "Sukar ke Memujuk Kekasih Hati Yang Merajuk?"



comel la picture nie.. kredit tu Blogger Ain Zulaikha.


kembali kepada tajuk perbincangan kiita.. Selalu saya tengok mereka yang dah couple ni, bila sebelah pihak merajuk biasanya bukan lah disebabkan oleh kes kes yang berat... hal kecik je kata orang dulu dulu..benda boleh settle... tapi itu lah... adat bercinta... mesti tahap kemanjaan dia lain sikit...

secara teorinya tidaklah terlalu susah nak memujuk wanita yang merajuk nie.. cuma perlukan beberapa teknik yang berkesan untuk menjayakan misi dan misi...

so, apa yang lelaki perlu buat....?

1. Lembutkan Mulut untuk memohon maaf.. jangan terlalu ego dengan diri sendiri.. biasala perempuan... sifat manja dia lain macam sikit...tu belum kawin lagi.. kalau dah kawin....?

2. Kalau kes berat, better biarkan dia 2-3 hari... agar dia boleh berfikir secara rasional.. biasanya kalau time time angin monsun ni, mood dia kurang baik sikit.. takut ada yang naik muka nanti.

3. berikan lah dia sejambak bunga. - Rata rata perempuan cakapje tak suka bunga..tapi kita jangan lupa, bunga dan perempuan memang tak dapat di pisahkan... sebaiknya buat lah suprise dekat dia dengan memberi sejambak bunga dengan ucapan maaf walaupun ia bukan silap kita..


last but not least, lagu yang mampu membuatkan anda tersentuh.


see you.





3 orang gemar komen entry aku:

  1. weeee.weeee... kalau paah tak payah pujuk2..lagi pujuk lagi ngamuk.. baik biarkan..kalau tak kaca jap je dah ok (=

    ReplyDelete
  2. haaa. for me, mintak maaf pun dah cukup :')

    ReplyDelete
  3. farah : yeke...? pujok lagi romantis.. hehe

    iqa : itulah sebaiknya.. :D

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)