HuzairieHusinBlog: 2013

Monday, December 9, 2013

Gambar dan Berita Penuh Kejadian Rusuhan Di Singapura

assalamualaikum.

Ratusan pekerja warga asing merusuh di Singapura lewat malam Ahad apabila salah seorang daripada mereka, dilanggar oleh sebuah bas dalam satu kemalangan jalan raya.

Perusuh bertindak membakar kenderaan polis dalam keganasan yang disifatkan sebagai yang terburuk sejak 40 tahun.

Setakat ini seramai 18 orang dilaporkan tercedera.





»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, December 3, 2013

Gambar Terkini Banjir Di Kuantan Pahang

Assalamualaikum

masuk hari nie dah 3 hari hujan tak berhenti dekat parit raja, batu pahat nie.. kalau berhenti pun kejap kejap je.. lepas tu confirm hujan balik.. ingat kan dekat johor je hujan.. boleh kata 1 Malaysia hujan.. dekat KL dengar dengar pun dah ada yang banjir..

so, ni gambar yang sempat aku post untuk share ngan hangpa semua.. gambar gambar nie aku dapat dari Facebook. so, siapa yang rajin dok bukak FB tu, ada la yang akan ternampak gambar gambar nie..

UPDATE: Gambar Terkini Banjir Di Kuantan Pahang


»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, December 2, 2013

10 Tips Untuk Kurus Dengan Mudah

Assalamualaikum

okeh.. hari ni aku nak share dengan hangpa semua macam mana nak kurus dengan cepat dan efisien tanpa perlukan korangnya kesihatan tu terjejas... sebelum tu, aku bukanlah Doktor yang diiktiraf oleh kerajaan, cuma tips ni aku dapat dari member member aku yang kaki diet nie. so, aku share lah dengan hangpa semua..




Tips untuk kurus dengan mudah. just follow this step. insyaallah.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, December 1, 2013

Koleksi Cerita Lucah Malaysia

assalamualaikum..


sebelum tu, yang berumur 12 tahun ke bawah sila tekan buton pangkah.. entry ini adalah untuk mereka yang 13 tahun ke atas je.. adik adik yang masih belum baligh lagi, sila bukak astro 611.. layan astro ceria.. untuk kita ajer..!!

so, teringin pulak nak buat koleksi cerita lucah malaysia nie.. nie entry berani nie.. miahahaha..


»»  BACA SELANJUTNYA...

Gambar kereta Paul Walker yang kemalangan

assalamualaikum

Bukak FB hari nie semua orang dok  sibuk cerita pasal paul walker nie.. serius aku tak kenal dia beb.. lantas aku terus ke google image.. sape dia paul walker nie.. okeh.. setelah meneliti, aku macam pernah nampak dia.. tak syak lagi.. actor filem fast and the furios..

so, kaji pun kaji, dia meninggal di sebabkan kemalangan jalan raya.. ada sedikit gambar kereta paul walker yang saya boleh kongsikan bersama.


Pekerja mengumpul bukti berhampiran bangkai sebuah kereta sukan Porsche yang terhempas ke dalam tiang Lampu di Hercules Street berhampiran Kelly Johnson Parkway di Valencia pada hari Sabtu, 30 November, membunuh pelakon Paul Walker

»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, November 30, 2013

Keputusan Penuh Anugerah Bola sepak Kebangsaan 100 PLUS-Astro Arena - FAM 2013.

Assalamualaikum.

Berikut adalah keputusan penuh bagi Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100Plus - Astro Arena - FAM 2013.


Senarai pemenang: 
»»  BACA SELANJUTNYA...

Bagaimana Mahu Menjadi Pemimpin Yang Hebat.

assalamualaikum

menjadi pemimpin nie bukanlah benda yang senang macam yang hangpa suma dok pikir. Banyak benda kot yang hangpa nak kena handle. Tanggungjawap pada organisasi lagi. pada keluarga lagi. pada agama lagi.. kalau itu hangpa suma tak leh handle, macam mana nak jadi pemimpin yang hebat tak?

aku bukan lah dilahirkan sebagai seorang pemimpin. tapi apa yang aku belajar di UTHM nie, banyak mengajar aku macam mana nak jadi leader yang bagus. Thanks.


»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, November 29, 2013

Keputusan Rasmi Pilihan Raya Kampus (PRK 13) UTHM

Assalamualaikum

maaf sudah 2 hari tidak terupdate. terlalu sibuk dengan tugasan dan projek yang perlu di siapkan.. tadi aku bukak nuffnang tiba tiba CPUV melekat.. semalam bukak tak ada pun.. tapi yang peliknya tak kan sehari je.. status dah di creditkan pulak tu.. sepatutnya on going.. 

ok.. dah lari tajuk.. cerita pasal nuffnang pulak.. ok.. ni aku share keputusan rasmi pilihan raya kampus UTHM. Keputusan dah keluar semalam (28 november 2013).


»»  BACA SELANJUTNYA...

Lisa Surihani dan Yusry Pakai Jersey JDT

Assalamualaikum.

Layan layan instagram, boleh pulak lisa surihani dan yusry pakai jersey JDT. Wah! Terbaik la lisa. Serius sweet tengok diorang pakai jersey sama sama. 

 

Lepas ni nak beli la satu jersey untuk miss tunang.. Bagi dia warna pink. Dari hari tu lagi nak beli tak beli beli.. 
»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, November 27, 2013

Cara Tanam Serai Supaya Cepat Besar

Assalamualaikum.

Aku ingat nak berkebun nie senang.. just ambek cangkul pastu korek tanah, tanam.. Rupanya indah khabar daru rupa..! ada tekniknya supaya tanaman kita tu cepat besar dan membuahkan hasil.. So, entry kali ni khas untuk mereka yang nak belajar tanam serai. 

»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, November 26, 2013

Bubur Ayam Taman U, Parit Raja

Assalamualaikum

Biasanya orang demam je makan bubur.. so sekarang nie dah tak kira demam pun boleh makan.. asal ada duit dalam dompet semua jalan. ye tak? yang ngah pokai tu macam biasa la. "Bro, mintak rasa sesudu.." macam tak biasa la.. apa la sangat sesudu bubur tu dengan nilai persahabatan... ^_^


»»  BACA SELANJUTNYA...

Manifesto Pilihanraya Kampus 2013 Yang Paling Hebat

assalamualaikum.

memandangkan pilihanraya kampus universiti aku dah dekat, so bermacam macam la manifesto yang dilahirkan oleh calon calon yang bertanding. entry nie aku bukan nak promote calon yang bertanding.. jauh sekali senaraikan sape yang bertanding..

tapi apa yang aku sampaikan kat sini ialah hasil kerja budak rumah aku dengan bahang pilihanraya nie.. habis peti ais rumah dah kena kampen,


»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, November 25, 2013

Cara Mengenal Wang Kertas Palsu RM20

Assalamualaikum.

Black money nie dulu pernah jugak kecoh kat malaysia ni pasal duit palsu. Tapi senyap 3 4 tahun bila leader dia kena tangkap. Sekarang macam dah ada balik dah geng geng yang buat duit tiruan nie..

So, yang aku dapat nie duit palsu RM20. kalau tengok dengan mata kasar memang tak ada beza. kalau teliti baik baik, memang ada bezanya. jadi, entry kali nie aku akan detailkan cara nak kenal pasti duit palsu RM20.



»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, November 23, 2013

Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu Ke-2 FULL

Assalamualaikum.

bagi yang tak sempat nak layan maharaja lawak mega 2013 minggu ke-2. korang boleh la direct terus ke link yang aku bagi nie. Blog nie memang khas untuk maharaja lawak mega 2013. Tak ada nak aduk aduk dengan post yang tak berkaitan. macam semak jee.. macam semak jeee...



»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, November 21, 2013

Tawaran Gadis Syiah Malaysia

assalamualaikum.

Terjumpa satu surat yang di post kat FB.. Mulanya malas aku nak ambek port pasal syiah nie.. tapi tengok diorang macam dah melampau, so aku terpaksa la update dalam blog yang baru tukar enjin nie..



tu dia.... tawaran baik bak hang... hahaha...

»»  BACA SELANJUTNYA...

Cara mudah nak Unlock iPhone Anda

assalamualaikum.

entry ni khas untuk iphone user sahaja. Android user, anda boleh abaikan post nie (gila punya berlagak!) .. sebenarnya nak unlock iphone nie mudah je.. tak ada lah susah sangat.. tak payah nak bazirkan duit dekat kedai kedai kat luar sana.. korang sendiri pun boleh buat sendiri.

sebelum tu, tahu tak unlock iphone tu ape?? okeh la. simple word. unlock iphone mean kita membenarkan sim malaysia dapat detect kat iphone.. biasanya iphone tu kita beli kat luar negara. Australia ke, german ke. Singapore set still boleh detect sim malaysia lagi.




»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, November 20, 2013

Kisah Hidup Ahmad Ammar Bin Ahmad Azam

Assalamualaikum.

alhamdulillah.. ahmad ammar. saya tidak pernah mengenali beliau sebelum. Sehinggalah saya terbaca salah satu post di facebook mengenai kehilangan beliau.

apa yang saya ketahui mengenai arwah, beliau baru lebih kurang 20-an. masih muda.. sudah menghadap illahi dalam keadaan yang paling mulia saya kira. mungkin itu rezeki beliau.




Ahmad ammar bin  ahmad azam telah dikebumikan di bumi Turki berhampiran di sisi saiyiddina Abu ayub al-ansori r.a

»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, November 19, 2013

Kisah Seram Villa Nabila Johor Bharu

Khabar angin mengenai 23 remaja yang hilang di sebuah vila lama dekat Danga Bay Johor Bahru semalam menjadi perbincangan hangat rata-rata pengguna laman sosial Facebook hari ini.
Di laman sosial Twitter, berita mengenai villa berhantu tersebut atau lebih dikenali sebagai Villa Nabila menjadi "trending" sejak dari semalam hingga ke hari ini.
Rata-rata pengguna Internet berkongsi kisah dan maklumat mengenai Villa Nabila yang tersenarai antara lima tempat paling menyeramkan di Malaysia oleh portal pelancongan Amerika Syarikat, Expedia.



Biarpun perkara mengenai kehilangan 23 remaja yang hilang dalam villa tersebut dinafikan polis, pengguna Internet percaya perkara sebenar cuba disembunyikan pihak berkuasa.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, November 18, 2013

Tips Cepat Cari Jodoh | Cara Fesyen Perempuan yang Lelaki Tak Suka!

assalamualaikum.

hari nie aku nak share sikit Cara Fesyen Perempuan yang Lelaki Tak Suka! sebenarnya tips nie aku buat survey kat member member lelaki aku.. so ini lah hasil yang aku dapat.. betul tak betul waallahuallam.. 


Fesyen itu adalah universal dan kebiasaannya wanita adalah insan yang pandai dan hebat berfesyen namun adakala ada sesetengah fesyen yang tak digemari oleh kaum lelaki ini. 


Ini kerana jika fesyen itu terlalu keterlaluan ianya tidak kena dengan gaya dan personaliti anda malah jika anda menggayakan fesyen tersebut mungkin kelihatan tidak menarik dan tidak dilayan oleh  jejaka. 



Jom lihat 5 fesyen yang tidak digemari jejaka.

»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, November 17, 2013

Video Pelajar 15 Tahun Di Perkosa


BATU GAJAH - Disebabkan bimbang rakaman klip video memaparkan dirinya diperkosa disebarkan, seorang gadis berusia 15 tahun terpaksa menjadi hamba seks teman lelakinya sejak dua bulan lalu.

Mangsa turut dipaksa mengadakan hubungan seks dengan rakan lelaki terbabit.

Ketua Polis Daerah Batu Gajah, Asisten Komisioner Shaharon Anuar Abdul Latif berkata, pada 13 September lalu, mangsa dibawa teman lelakinya yang berusia 20 tahun ke sebuah rumah di Jalan Tanjung Tualang, di sini.



Menurutnya, lelaki terbabit memaksa mangsa melakukan hubungan seks dengannya di dalam bilik di rumah berkenaan.

Katanya, selepas melempiaskan nafsunya, lelaki itu menghantar mangsa ke perhentian bas berhampiran dan menyuruhnya pulang ke rumah menaiki bas.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tarikh Dan Harga Rasmi Playstation 4 Malaysia


Berita baik buat peminat games PlayStation kerana Syarikat gergasi elektronik Jepun Sony itu mengumumkan kelmarin bahawa Playstation 4 akan menjengah di pasaran Malaysia mulai 20 Disember ini. 

Menurut sumber, PlayStation 4 ini barangkali dapat mencipta fenomena dan impak kerana dikatakan lebih dua belas kali ganda hebat daripada PlaySation 3 dengan penambahan serta pembaharuan spefikasi, termasuk kebolehan Remote Play dengan menggunakan PS Vita TV, bersama alat kawalan baru.




Selain dipasarkan di Malaysia, Sony juga turut memasarkan PlayStation 4 di negara jiran Singapura. Kepada para pembeli bolehlah membuat tempahan awal mulai 15 November 2013 sehingga 13 Disember 2013 menerusi laman web Sony Store Online dan daripada wakil penjual terpilih seperti Focus Stores.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, November 16, 2013

Fara Fauzana Menangis. Hari Terakhir Faizal Ismail (FBI) Di Hot FM

SELEPAS lebih lapan tahun,  penyampai radio Hot FM Mohd. Faizal Ismail atau lebih dikenali dengan panggilan FBI mengucapkan selamat tinggal kepada dunia penyiaran radio selepas beliau menamatkan perkhidmatan di stesen radio No.1 negara, Hot FM pada Jumaat. 

Konti radio Hot FM ‘banjir’ selepas penyampai-penyampai stesen itu datang seawal jam 9 pagi untuk mengucapkan selamat tinggal kepada penyampai radio terkenal itu. 

Penyampai radio berusia 37 tahun itu meletak jawatan secara mengejut dari stesen radio itu pada 24 Oktober. 
Beliau membuat pengakuan mengenai peletakan jawatan itu menerusi akaun Twitternya. 

Twitternya berbunyi: “Saya Faizal Ismail meletakkan jawatan sebagai penyampai Hot FM dengan notis berkuat kuasa hari ini pada 24 Oktober 2013.”


Pada Jumaat, Faizal mendapat penghormatan terakhir dari teman-teman sepejabat apabila kebanyakkan dari penyampai stesen itu ‘turun padang’ menghabiskan masa bersama-sama dengannya di konti.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, November 15, 2013

Highland tower (2013) watch free online Download

assalamualaikum.

nampak nya cerita highland tower dah keluar dekat blog blog online nie.. aku pun masih tak sempat nak layan cerita nie.. terlalu sibuk dengan komitmen lain.. so, alang aland dah keluar dekat internet nie, jom la kita layan sama sama..


»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, November 12, 2013

Pakcik Majid Di Stadium Shah Alam

assalamualaikum.

pakcik majid. pakcik nie dah nazar kalau pahang menang aku nak jalan kaki dari pahang ke stadium shah alam. Alhamdulillah pahang juara piala malaysia. alhamdulillah juga pakcik majid sudah selamat tiba di stadium shah alam tanpa sebarang masalah.



seriusly kagum dengan pakcik majid nie. walaupun tengok dia dah berumur, tapi semangat dia nampak muda beb! serius.. saya rasa tak ramai yang mampu buat macam pakcik buat nie. sedangkan mak suruh pergi beli sayur kedai depan tu pun dah malas, ni kan pulak nak berjalan kaki beratus ratus kilometer. betul tak?

»»  BACA SELANJUTNYA...

Smartphone : Apa beza iPhone dengan Samsung?



assalamualaikum.

Tajuk lama. tapi diolah dengan cara baru. sebenarnya ramai user sana dah tahu apa bezanya. Cuma apa yang saya nak share adalah beberapa perkara yang mungkin kebanyakkan orang yang tidak tahu. saya yakin mostly rakyat malaysia banyak yang guna smartphone compare dengan apple.

ok. saya pernah guna samsung. and now, saya bersama product apple. Baik dari segi phone. mahupun pemain mp3 (ipod). so apa yang bezanya?




»»  BACA SELANJUTNYA...

Siapa Huzairie Husin




assalamualaikum.

Thanks sebab sudi singgah di Blog ini. Mungkin anda telah datang sini dengan tidak sengaja untuk mencari sesuatu yang anda akan jumpa. Huzairie Husin. Ramai yang baru dengar nama ni rasanya. Blogging adalah hobi saya bila saya free. Menghabiskan sisa masa dengan menulis.

insyaallah anda boleh contact saya terus melalui detail yang saya bagi ni. If anda datang dari FB, mohon inbox saya yang anda adalah seorang blogger. Mudah saya masukkan friend list saya.

Facebook : HuzairieHusin

Email : Huzairiehusin@yahoo.com

so, hope anda semua dapat stay tune dengan saya. insyaallah saya akan berikan yang terbaik untuk anda..


»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, February 20, 2013

Gambar Runtuhan Bumbung Stadium Sultan Mizan, Terengganu

assalamualaikum..

baru sahaja dapat info yang bumbung stadium sultan mizan di terengganu runtuh lagi..! wow... hari tu dah runtuh dah sekali.. tapi hari ni runtuh lagi.. macam mana tu??? 



»»  BACA SELANJUTNYA...

Harlem Shake Malaysia : Apa yang perlu Anda Tahu

assalamualaikum.

Harlem Shake?? mesti yang tertanya tanya benda apa tu harlem harlem nie?? tak pernah dengar pun... okeh.. jangan terlalu rasa rendah diri.. seriusly aku sendiri jugak tak pernah dengar harlem shake nie. 

kalau PSY popular dengan tarian gangnam style dia kan..? so kat barat harlem shake nie dah popular dah kat sana.. cuma kita je kat malaysia nie baru dapat tahu..



Sebenarnya aku sendiri pun tak berapa nak suka sangat tarian harlem shake nie.. sory to say la.. tarian nie agak lebih gila dan maybe ada lucah sikit.. not suitable dengan malaysian..

»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, February 14, 2013

Perempuan Bunuh Diri Di Berjaya Times Square Kuala Lumpur

assalamualaikum..

bukak bukak facebook dah kecoh pasal seorang perempuan nie bunuh diri.. ermm. pasal apa saya sendiri pun tak pasti.. dari pelbagai sumber yang saya sempat baca, kes ni masih lagi disiasat...



dari mata kasar, mungkin gadis ni berbangsa cina.. apa apa pun kita tunggu report dari pihak yang bertanggungjawab..

»»  BACA SELANJUTNYA...

Iklan Kreatif Yang Perlu Malaysia Contohi

assalamualaikum..

terbaca status di facebook Oh!Media berkenaan isu iklan kreatif dari luar negara buat.. Pendapat zairie, memang ada betulnya apa yang OhMedia katakan.. Iklan di Malaysia ni perlu lebih Kreatif! sebab apa kena kreatif?? tengok sahaja kita sebagai penonton.. apa yang kita buat apabila iklan?? pergi tandas.. bukak peti ais.. mesej skandal...ah! banyak lagi kalau nk disenaraikan..



pernah nampak iklan macam nie di Malaysia?? tak pernah bukan?? biasa yang kita tengok biasa biasa sahaja.. TAK ADA X-FACTOR..!

»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, February 13, 2013

Jejak Selebriti : Beto Kusyairy

assalamualaikum...

eh? ada segmen lagi.. hehe.. okeh.. ini bukan segmen bloger blogger yang saya buat sebelum nie..tapi kali ni saya lebih kepada artis tanah air... Dan buat pertama kalinya, Pelakon Beto Kusyairy merupakan orang pertama yang akan di kenal kan dalam segmen ni..



seriusly, zairie tak pernah kenal siapa nie beto.. apatah lagi tengok dia berlakon.. sory ye derr.. gua memang tak kenal lu sebelum nie.. kehkehkeh.

»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, February 11, 2013

Filem Juvana 2013 Full Movie | Sinopsis, Download

assalamualaikum..

masa blogwalking di youtube tadi, ada ke orang blogwalking kat utube? terjumpa pulak satu movie yang boleh dikatakan favourite lagi pujaan ramai.. Apa lagi kalau bukan JUVANA THE MOVIE 2013..! ingat lagi tahun 2011 kelau tak silap, tiap tiap malam selasa layan drama juvana nie.. tak pernah miss..! one of best drama.. 


SINOPSIS

Filem Juvana merupakan kesinambungan daripada drama TV popular Juvana yang telah disiarkan di TV3 dan memenangi Anugerah Drama Rantaian TV Terbaik Anugerah Skrin 2011. Filem Juvana memaparkan kisah Botak, Apek, Ayam, Kicap, Komeng, Panjang dan Daim setelah Wira Bakti ditutup. 

Daim yang telah dibebaskan cuba memulakan kehidupan baru dan menyambung persekolahannya. Namun, sejarah hitam hidupnya tidak memberi laluan mudah untuk Daim membina hidup baru. Botak, Apek, Ayam, Kicap, Komeng dan Panjang telah dipindahkan ke sebuah sekolah juvana lain iaitu Sekolah Indera Sakti untuk meneruskan tempoh hukuman mereka. 

Di sekolah baru itu Botak mula akrab dengan Apek serta yang lain. Namun, mereka menjadi sasaran Lan Todak, ketua samseng sekolah itu hingga mencabar semangat setia-kawan di antara mereka.


FULL MOVIE JUVANA 2013









so far movie nie memang terbaikk.! 5/5 bintang....







»»  BACA SELANJUTNYA...

Video PSY Gangnam Style Di Pulau Pinang (Penang) 2013

assalamualaikum..

entry sebelum ni saya ada post gambar PSY di penang. KLIK SINI untuk tengok gambar.. video PSY di penang ni saya share dari rakan FB saya.. tengok sekadar hiburan boleh la.. tapi kalau nak selit unsur politik.. saya no komen .. hehe..



video


hm.. ramai jugak ye yang datang tengok PSY nie.. oh! selamat tahun baru cina buat rakan rakan chinese saya. semoga tahun ular nie bawa ong sama lu orang.. kehkehkeh
»»  BACA SELANJUTNYA...

Gambar PSY Gangnam Style Di Pulau Pinang (Penang) Sempena Tahun Baru Cina 2013

assalamualaikum..

sebenarnya isu PSY Gangnam Style pasal nak datang penang nie dah lama dah berbangkit.. so far ada yang bagi respon positif mahupun negatif.. tapi itu pendapat masing masing.. masing masing berhak memberikan pendapat yang difikirkan betul..

ok lah.. saya pun tak nak ulas panjang isu nie.. takut dijadikan sentimen politik pulak ye.. so, ini gambar yang sempat saya kongsikan.. sumber Pelbagai.. ada dari harian metro dan lain lain..










nampak dari gambar memang ramai orang.. berapa ramai waallahuallam.. berhibur lah selagi tidak melampui batas.. jangan sampai lalai dan melakukan sesuatu yang Allah tidak suka.. ingat tu...


»»  BACA SELANJUTNYA...

CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA | Teknik Terbaru Penjenayah

Assalamualaikum..

hari ini saya berkesempatan untuk berkongsi satu tactic penjenayah dalam mencuri kereta.. Artikel ini saya kongsi daripada laman FB rasmi PDRM. memang ia 100% manfaat kepada kita.. hope anda dapat meluangkan sedikit masa untuk baca..




Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk

kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita 

dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang 

pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk 

menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita 

tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu 

akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut 

pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka 

melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi 

sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan 

kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN!


Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan 

memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda 

membaca email ini.

Saya harap anda akan sebarkan kepada kawan2 dan keluarga, terutama 

wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg 

tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Sekaran ni mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat... 

Sila like/share untuk kita saling ingat mengingati sesama kita




Kata Saya : 

sebenarnya ada lagi 1 tactik yang mereka gunakan.. insyaallah saya akan kongsikan dalam entry akan datang..






»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, February 10, 2013

[Gambar] : Pierre Andre dan Nurhidayah Bertunang

assalamualaikum..

alhamdulillah.. baru sahaja saya dapat tahu bahawa pelakon, pengarah popular Pierre Andre baru saja melansungkan pertunangannya dengan Nurhidayah baru baru ini.. so, saya sertakan gambar sekitar majlis pertunangan beliau dengan tunangnya nurhidayah..

Gambar Ehsan MIG Online.












taniah kepada kepada saudara Pierre Andre.. semoga akan terus ke jinjang pelamin...

HuzairieHusin : "anda bila lagi...??"
»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, January 30, 2013

Amboi.Com.My Laman Web Jual Beli Baru.

assalamualaikum.

baru sedar akan kewujudan satu laman web jual beli yang boleh dikatakan semakin meningkat naik selain mudah.my. Dari segi pemerhatian yang zairie buat, website amboi ni, merupakan website yang mementingkan kekemasan dalam pelbagai aspek.. okeh. jom lihat perbandingan yang zairie sempat buat..




INTERFACE

-Pendapat zairie, interface yang sangat menarik. kemas.. mungkin sebab zairie suka kan warna biru agaknya.. ^_^


PENCARIAN 



Apa yang anda dapat lihat,terdapat choice yang anda boleh pilih secara lebih mudah. anda tidak perlu lagi untuk scroll panjang panjang untuk show apa yang anda mahu cari..


MENU TAB





Menu tab yang mesra pengguna.. anda boleh klik untuk dapat kan senarai iklan terkini yang ada di amboi.my. selain tu, anda juga boleh masukkan iklan dengan teramat la mudah caranya...


ayuh! kita ke amboi.com.my


Nota Kaki :
Ini bukan iklan berbayar.. sekadar pendapat untuk dikongsikan bersama.. ^_*









»»  BACA SELANJUTNYA...