HuzairieHusinBlog: February 2013

Wednesday, February 20, 2013

Gambar Runtuhan Bumbung Stadium Sultan Mizan, Terengganu

assalamualaikum..

baru sahaja dapat info yang bumbung stadium sultan mizan di terengganu runtuh lagi..! wow... hari tu dah runtuh dah sekali.. tapi hari ni runtuh lagi.. macam mana tu??? 



»»  BACA SELANJUTNYA...

Harlem Shake Malaysia : Apa yang perlu Anda Tahu

assalamualaikum.

Harlem Shake?? mesti yang tertanya tanya benda apa tu harlem harlem nie?? tak pernah dengar pun... okeh.. jangan terlalu rasa rendah diri.. seriusly aku sendiri jugak tak pernah dengar harlem shake nie. 

kalau PSY popular dengan tarian gangnam style dia kan..? so kat barat harlem shake nie dah popular dah kat sana.. cuma kita je kat malaysia nie baru dapat tahu..



Sebenarnya aku sendiri pun tak berapa nak suka sangat tarian harlem shake nie.. sory to say la.. tarian nie agak lebih gila dan maybe ada lucah sikit.. not suitable dengan malaysian..

»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, February 14, 2013

Perempuan Bunuh Diri Di Berjaya Times Square Kuala Lumpur

assalamualaikum..

bukak bukak facebook dah kecoh pasal seorang perempuan nie bunuh diri.. ermm. pasal apa saya sendiri pun tak pasti.. dari pelbagai sumber yang saya sempat baca, kes ni masih lagi disiasat...



dari mata kasar, mungkin gadis ni berbangsa cina.. apa apa pun kita tunggu report dari pihak yang bertanggungjawab..

»»  BACA SELANJUTNYA...

Iklan Kreatif Yang Perlu Malaysia Contohi

assalamualaikum..

terbaca status di facebook Oh!Media berkenaan isu iklan kreatif dari luar negara buat.. Pendapat zairie, memang ada betulnya apa yang OhMedia katakan.. Iklan di Malaysia ni perlu lebih Kreatif! sebab apa kena kreatif?? tengok sahaja kita sebagai penonton.. apa yang kita buat apabila iklan?? pergi tandas.. bukak peti ais.. mesej skandal...ah! banyak lagi kalau nk disenaraikan..



pernah nampak iklan macam nie di Malaysia?? tak pernah bukan?? biasa yang kita tengok biasa biasa sahaja.. TAK ADA X-FACTOR..!

»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, February 13, 2013

Jejak Selebriti : Beto Kusyairy

assalamualaikum...

eh? ada segmen lagi.. hehe.. okeh.. ini bukan segmen bloger blogger yang saya buat sebelum nie..tapi kali ni saya lebih kepada artis tanah air... Dan buat pertama kalinya, Pelakon Beto Kusyairy merupakan orang pertama yang akan di kenal kan dalam segmen ni..



seriusly, zairie tak pernah kenal siapa nie beto.. apatah lagi tengok dia berlakon.. sory ye derr.. gua memang tak kenal lu sebelum nie.. kehkehkeh.

»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, February 11, 2013

Filem Juvana 2013 Full Movie | Sinopsis, Download

assalamualaikum..

masa blogwalking di youtube tadi, ada ke orang blogwalking kat utube? terjumpa pulak satu movie yang boleh dikatakan favourite lagi pujaan ramai.. Apa lagi kalau bukan JUVANA THE MOVIE 2013..! ingat lagi tahun 2011 kelau tak silap, tiap tiap malam selasa layan drama juvana nie.. tak pernah miss..! one of best drama.. 


SINOPSIS

Filem Juvana merupakan kesinambungan daripada drama TV popular Juvana yang telah disiarkan di TV3 dan memenangi Anugerah Drama Rantaian TV Terbaik Anugerah Skrin 2011. Filem Juvana memaparkan kisah Botak, Apek, Ayam, Kicap, Komeng, Panjang dan Daim setelah Wira Bakti ditutup. 

Daim yang telah dibebaskan cuba memulakan kehidupan baru dan menyambung persekolahannya. Namun, sejarah hitam hidupnya tidak memberi laluan mudah untuk Daim membina hidup baru. Botak, Apek, Ayam, Kicap, Komeng dan Panjang telah dipindahkan ke sebuah sekolah juvana lain iaitu Sekolah Indera Sakti untuk meneruskan tempoh hukuman mereka. 

Di sekolah baru itu Botak mula akrab dengan Apek serta yang lain. Namun, mereka menjadi sasaran Lan Todak, ketua samseng sekolah itu hingga mencabar semangat setia-kawan di antara mereka.


FULL MOVIE JUVANA 2013









so far movie nie memang terbaikk.! 5/5 bintang....







»»  BACA SELANJUTNYA...

Video PSY Gangnam Style Di Pulau Pinang (Penang) 2013

assalamualaikum..

entry sebelum ni saya ada post gambar PSY di penang. KLIK SINI untuk tengok gambar.. video PSY di penang ni saya share dari rakan FB saya.. tengok sekadar hiburan boleh la.. tapi kalau nak selit unsur politik.. saya no komen .. hehe..





hm.. ramai jugak ye yang datang tengok PSY nie.. oh! selamat tahun baru cina buat rakan rakan chinese saya. semoga tahun ular nie bawa ong sama lu orang.. kehkehkeh
»»  BACA SELANJUTNYA...

Gambar PSY Gangnam Style Di Pulau Pinang (Penang) Sempena Tahun Baru Cina 2013

assalamualaikum..

sebenarnya isu PSY Gangnam Style pasal nak datang penang nie dah lama dah berbangkit.. so far ada yang bagi respon positif mahupun negatif.. tapi itu pendapat masing masing.. masing masing berhak memberikan pendapat yang difikirkan betul..

ok lah.. saya pun tak nak ulas panjang isu nie.. takut dijadikan sentimen politik pulak ye.. so, ini gambar yang sempat saya kongsikan.. sumber Pelbagai.. ada dari harian metro dan lain lain..










nampak dari gambar memang ramai orang.. berapa ramai waallahuallam.. berhibur lah selagi tidak melampui batas.. jangan sampai lalai dan melakukan sesuatu yang Allah tidak suka.. ingat tu...


»»  BACA SELANJUTNYA...

CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA | Teknik Terbaru Penjenayah

Assalamualaikum..

hari ini saya berkesempatan untuk berkongsi satu tactic penjenayah dalam mencuri kereta.. Artikel ini saya kongsi daripada laman FB rasmi PDRM. memang ia 100% manfaat kepada kita.. hope anda dapat meluangkan sedikit masa untuk baca..




Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk

kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita 

dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang 

pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk 

menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita 

tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu 

akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut 

pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka 

melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi 

sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan 

kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN!


Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan 

memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda 

membaca email ini.

Saya harap anda akan sebarkan kepada kawan2 dan keluarga, terutama 

wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg 

tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Sekaran ni mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat... 

Sila like/share untuk kita saling ingat mengingati sesama kita




Kata Saya : 

sebenarnya ada lagi 1 tactik yang mereka gunakan.. insyaallah saya akan kongsikan dalam entry akan datang..






»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, February 10, 2013

[Gambar] : Pierre Andre dan Nurhidayah Bertunang

assalamualaikum..

alhamdulillah.. baru sahaja saya dapat tahu bahawa pelakon, pengarah popular Pierre Andre baru saja melansungkan pertunangannya dengan Nurhidayah baru baru ini.. so, saya sertakan gambar sekitar majlis pertunangan beliau dengan tunangnya nurhidayah..

Gambar Ehsan MIG Online.












taniah kepada kepada saudara Pierre Andre.. semoga akan terus ke jinjang pelamin...

HuzairieHusin : "anda bila lagi...??"
»»  BACA SELANJUTNYA...