HuzairieHusinBlog: Filem Juvana 2013 Full Movie | Sinopsis, Download

Monday, February 11, 2013

Filem Juvana 2013 Full Movie | Sinopsis, Download

assalamualaikum..

masa blogwalking di youtube tadi, ada ke orang blogwalking kat utube? terjumpa pulak satu movie yang boleh dikatakan favourite lagi pujaan ramai.. Apa lagi kalau bukan JUVANA THE MOVIE 2013..! ingat lagi tahun 2011 kelau tak silap, tiap tiap malam selasa layan drama juvana nie.. tak pernah miss..! one of best drama.. 


SINOPSIS

Filem Juvana merupakan kesinambungan daripada drama TV popular Juvana yang telah disiarkan di TV3 dan memenangi Anugerah Drama Rantaian TV Terbaik Anugerah Skrin 2011. Filem Juvana memaparkan kisah Botak, Apek, Ayam, Kicap, Komeng, Panjang dan Daim setelah Wira Bakti ditutup. 

Daim yang telah dibebaskan cuba memulakan kehidupan baru dan menyambung persekolahannya. Namun, sejarah hitam hidupnya tidak memberi laluan mudah untuk Daim membina hidup baru. Botak, Apek, Ayam, Kicap, Komeng dan Panjang telah dipindahkan ke sebuah sekolah juvana lain iaitu Sekolah Indera Sakti untuk meneruskan tempoh hukuman mereka. 

Di sekolah baru itu Botak mula akrab dengan Apek serta yang lain. Namun, mereka menjadi sasaran Lan Todak, ketua samseng sekolah itu hingga mencabar semangat setia-kawan di antara mereka.


FULL MOVIE JUVANA 2013

so far movie nie memang terbaikk.! 5/5 bintang....0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)