HuzairieHusinBlog: Harlem Shake Malaysia : Apa yang perlu Anda Tahu

Wednesday, February 20, 2013

Harlem Shake Malaysia : Apa yang perlu Anda Tahu

assalamualaikum.

Harlem Shake?? mesti yang tertanya tanya benda apa tu harlem harlem nie?? tak pernah dengar pun... okeh.. jangan terlalu rasa rendah diri.. seriusly aku sendiri jugak tak pernah dengar harlem shake nie. 

kalau PSY popular dengan tarian gangnam style dia kan..? so kat barat harlem shake nie dah popular dah kat sana.. cuma kita je kat malaysia nie baru dapat tahu..



Sebenarnya aku sendiri pun tak berapa nak suka sangat tarian harlem shake nie.. sory to say la.. tarian nie agak lebih gila dan maybe ada lucah sikit.. not suitable dengan malaysian..


Untuk pengetahuan korang, tarian Harlem shake nie dah lama dah ada kat dunia nie.. Tarian ni sudah ada pada tahun 1981! wow! aku pun tak lahir lagi.. tarian nie dah ada.. hebat kan...? 

Tarian nie dah lama dah.. first kalau tak silap dekat Harlem,New york. So dari situ la, tarian harlem shake nie jadi popular.. terus merebak kat serata bandar dan terus jadi famous dalam muzik video..





dari apa yang aku tengok, harlem shake nie senang je nak menari dia.. Orang kata 'bantai jee....' 

Video Tarian Harlem Shake.




Bicara Penulis :

aku tengok ada je video video yangd datang dari malaysian sendiri.. mungkin itu cara diorang enjoy.. bagi aku, rasa macam tak berapa sesuai dengan budaya kita yang penuh dengan sopan santun dan adat melayu nya..


so apa kata anda pulak??






3 orang gemar komen entry aku:

  1. pelik je tarian ni.bek belajar tarian tradisional~lg bagus~

    ReplyDelete
  2. Tahun lepas Gangnam Style. Tahun ni Harlem Shake. Viral sampai ke Malaysia duk bergoncang harem dalam youtube. Yang pakai tudung pun goncang gak.

    Tergoncang lagilah jawabnya akhlak orang Islam kita.

    Baru nak teguh sikit, goncang. Lepas kena tegur ngn UAI, ok kejap, then goncang balik.

    Betullah al-Quran kata, bila musuh Islam datang serbu barulah nak sedar diri.

    Surah al-Ahzab ayat-11:

    "Pada saat itulah diuji orang-orang yang beriman dan digoncangkan perasaan dan pendiriannya dengan goncangan yang amat dahsyat."

    Atau bila kiamat berlaku baru nak sedar?

    Surah al-Waqi'ah Ayat 3 & 4:

    "Kejadian hari kiamat itu merendahkan (golongan yang ingkar) dan meninggikan (golongan yang taat). (Ia berlaku) semasa bumi BERGONCANG dengan sebebar-benar GONCANGAN."

    Mungkin nak tunggu meteor hentam rumah masing-masing betul-betul atas kepala sampai bergoncang bumi kot.

    Selamat ber"Harlem Shake" (goncang harem). Takziah diucapkan.

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)