HuzairieHusinBlog: November 2013

Saturday, November 30, 2013

Keputusan Penuh Anugerah Bola sepak Kebangsaan 100 PLUS-Astro Arena - FAM 2013.

Assalamualaikum.

Berikut adalah keputusan penuh bagi Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100Plus - Astro Arena - FAM 2013.


Senarai pemenang: 
»»  BACA SELANJUTNYA...

Bagaimana Mahu Menjadi Pemimpin Yang Hebat.

assalamualaikum

menjadi pemimpin nie bukanlah benda yang senang macam yang hangpa suma dok pikir. Banyak benda kot yang hangpa nak kena handle. Tanggungjawap pada organisasi lagi. pada keluarga lagi. pada agama lagi.. kalau itu hangpa suma tak leh handle, macam mana nak jadi pemimpin yang hebat tak?

aku bukan lah dilahirkan sebagai seorang pemimpin. tapi apa yang aku belajar di UTHM nie, banyak mengajar aku macam mana nak jadi leader yang bagus. Thanks.


»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, November 29, 2013

Keputusan Rasmi Pilihan Raya Kampus (PRK 13) UTHM

Assalamualaikum

maaf sudah 2 hari tidak terupdate. terlalu sibuk dengan tugasan dan projek yang perlu di siapkan.. tadi aku bukak nuffnang tiba tiba CPUV melekat.. semalam bukak tak ada pun.. tapi yang peliknya tak kan sehari je.. status dah di creditkan pulak tu.. sepatutnya on going.. 

ok.. dah lari tajuk.. cerita pasal nuffnang pulak.. ok.. ni aku share keputusan rasmi pilihan raya kampus UTHM. Keputusan dah keluar semalam (28 november 2013).


»»  BACA SELANJUTNYA...

Lisa Surihani dan Yusry Pakai Jersey JDT

Assalamualaikum.

Layan layan instagram, boleh pulak lisa surihani dan yusry pakai jersey JDT. Wah! Terbaik la lisa. Serius sweet tengok diorang pakai jersey sama sama. 

 

Lepas ni nak beli la satu jersey untuk miss tunang.. Bagi dia warna pink. Dari hari tu lagi nak beli tak beli beli.. 
»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, November 27, 2013

Cara Tanam Serai Supaya Cepat Besar

Assalamualaikum.

Aku ingat nak berkebun nie senang.. just ambek cangkul pastu korek tanah, tanam.. Rupanya indah khabar daru rupa..! ada tekniknya supaya tanaman kita tu cepat besar dan membuahkan hasil.. So, entry kali ni khas untuk mereka yang nak belajar tanam serai. 

»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, November 26, 2013

Bubur Ayam Taman U, Parit Raja

Assalamualaikum

Biasanya orang demam je makan bubur.. so sekarang nie dah tak kira demam pun boleh makan.. asal ada duit dalam dompet semua jalan. ye tak? yang ngah pokai tu macam biasa la. "Bro, mintak rasa sesudu.." macam tak biasa la.. apa la sangat sesudu bubur tu dengan nilai persahabatan... ^_^


»»  BACA SELANJUTNYA...

Manifesto Pilihanraya Kampus 2013 Yang Paling Hebat

assalamualaikum.

memandangkan pilihanraya kampus universiti aku dah dekat, so bermacam macam la manifesto yang dilahirkan oleh calon calon yang bertanding. entry nie aku bukan nak promote calon yang bertanding.. jauh sekali senaraikan sape yang bertanding..

tapi apa yang aku sampaikan kat sini ialah hasil kerja budak rumah aku dengan bahang pilihanraya nie.. habis peti ais rumah dah kena kampen,


»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, November 25, 2013

Cara Mengenal Wang Kertas Palsu RM20

Assalamualaikum.

Black money nie dulu pernah jugak kecoh kat malaysia ni pasal duit palsu. Tapi senyap 3 4 tahun bila leader dia kena tangkap. Sekarang macam dah ada balik dah geng geng yang buat duit tiruan nie..

So, yang aku dapat nie duit palsu RM20. kalau tengok dengan mata kasar memang tak ada beza. kalau teliti baik baik, memang ada bezanya. jadi, entry kali nie aku akan detailkan cara nak kenal pasti duit palsu RM20.



»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, November 23, 2013

Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu Ke-2 FULL

Assalamualaikum.

bagi yang tak sempat nak layan maharaja lawak mega 2013 minggu ke-2. korang boleh la direct terus ke link yang aku bagi nie. Blog nie memang khas untuk maharaja lawak mega 2013. Tak ada nak aduk aduk dengan post yang tak berkaitan. macam semak jee.. macam semak jeee...



»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, November 21, 2013

Tawaran Gadis Syiah Malaysia

assalamualaikum.

Terjumpa satu surat yang di post kat FB.. Mulanya malas aku nak ambek port pasal syiah nie.. tapi tengok diorang macam dah melampau, so aku terpaksa la update dalam blog yang baru tukar enjin nie..



tu dia.... tawaran baik bak hang... hahaha...

»»  BACA SELANJUTNYA...

Cara mudah nak Unlock iPhone Anda

assalamualaikum.

entry ni khas untuk iphone user sahaja. Android user, anda boleh abaikan post nie (gila punya berlagak!) .. sebenarnya nak unlock iphone nie mudah je.. tak ada lah susah sangat.. tak payah nak bazirkan duit dekat kedai kedai kat luar sana.. korang sendiri pun boleh buat sendiri.

sebelum tu, tahu tak unlock iphone tu ape?? okeh la. simple word. unlock iphone mean kita membenarkan sim malaysia dapat detect kat iphone.. biasanya iphone tu kita beli kat luar negara. Australia ke, german ke. Singapore set still boleh detect sim malaysia lagi.




»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, November 20, 2013

Kisah Hidup Ahmad Ammar Bin Ahmad Azam

Assalamualaikum.

alhamdulillah.. ahmad ammar. saya tidak pernah mengenali beliau sebelum. Sehinggalah saya terbaca salah satu post di facebook mengenai kehilangan beliau.

apa yang saya ketahui mengenai arwah, beliau baru lebih kurang 20-an. masih muda.. sudah menghadap illahi dalam keadaan yang paling mulia saya kira. mungkin itu rezeki beliau.




Ahmad ammar bin  ahmad azam telah dikebumikan di bumi Turki berhampiran di sisi saiyiddina Abu ayub al-ansori r.a

»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, November 19, 2013

Kisah Seram Villa Nabila Johor Bharu

Khabar angin mengenai 23 remaja yang hilang di sebuah vila lama dekat Danga Bay Johor Bahru semalam menjadi perbincangan hangat rata-rata pengguna laman sosial Facebook hari ini.
Di laman sosial Twitter, berita mengenai villa berhantu tersebut atau lebih dikenali sebagai Villa Nabila menjadi "trending" sejak dari semalam hingga ke hari ini.
Rata-rata pengguna Internet berkongsi kisah dan maklumat mengenai Villa Nabila yang tersenarai antara lima tempat paling menyeramkan di Malaysia oleh portal pelancongan Amerika Syarikat, Expedia.



Biarpun perkara mengenai kehilangan 23 remaja yang hilang dalam villa tersebut dinafikan polis, pengguna Internet percaya perkara sebenar cuba disembunyikan pihak berkuasa.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, November 18, 2013

Tips Cepat Cari Jodoh | Cara Fesyen Perempuan yang Lelaki Tak Suka!

assalamualaikum.

hari nie aku nak share sikit Cara Fesyen Perempuan yang Lelaki Tak Suka! sebenarnya tips nie aku buat survey kat member member lelaki aku.. so ini lah hasil yang aku dapat.. betul tak betul waallahuallam.. 


Fesyen itu adalah universal dan kebiasaannya wanita adalah insan yang pandai dan hebat berfesyen namun adakala ada sesetengah fesyen yang tak digemari oleh kaum lelaki ini. 


Ini kerana jika fesyen itu terlalu keterlaluan ianya tidak kena dengan gaya dan personaliti anda malah jika anda menggayakan fesyen tersebut mungkin kelihatan tidak menarik dan tidak dilayan oleh  jejaka. 



Jom lihat 5 fesyen yang tidak digemari jejaka.

»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, November 17, 2013

Video Pelajar 15 Tahun Di Perkosa


BATU GAJAH - Disebabkan bimbang rakaman klip video memaparkan dirinya diperkosa disebarkan, seorang gadis berusia 15 tahun terpaksa menjadi hamba seks teman lelakinya sejak dua bulan lalu.

Mangsa turut dipaksa mengadakan hubungan seks dengan rakan lelaki terbabit.

Ketua Polis Daerah Batu Gajah, Asisten Komisioner Shaharon Anuar Abdul Latif berkata, pada 13 September lalu, mangsa dibawa teman lelakinya yang berusia 20 tahun ke sebuah rumah di Jalan Tanjung Tualang, di sini.



Menurutnya, lelaki terbabit memaksa mangsa melakukan hubungan seks dengannya di dalam bilik di rumah berkenaan.

Katanya, selepas melempiaskan nafsunya, lelaki itu menghantar mangsa ke perhentian bas berhampiran dan menyuruhnya pulang ke rumah menaiki bas.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tarikh Dan Harga Rasmi Playstation 4 Malaysia


Berita baik buat peminat games PlayStation kerana Syarikat gergasi elektronik Jepun Sony itu mengumumkan kelmarin bahawa Playstation 4 akan menjengah di pasaran Malaysia mulai 20 Disember ini. 

Menurut sumber, PlayStation 4 ini barangkali dapat mencipta fenomena dan impak kerana dikatakan lebih dua belas kali ganda hebat daripada PlaySation 3 dengan penambahan serta pembaharuan spefikasi, termasuk kebolehan Remote Play dengan menggunakan PS Vita TV, bersama alat kawalan baru.




Selain dipasarkan di Malaysia, Sony juga turut memasarkan PlayStation 4 di negara jiran Singapura. Kepada para pembeli bolehlah membuat tempahan awal mulai 15 November 2013 sehingga 13 Disember 2013 menerusi laman web Sony Store Online dan daripada wakil penjual terpilih seperti Focus Stores.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, November 16, 2013

Fara Fauzana Menangis. Hari Terakhir Faizal Ismail (FBI) Di Hot FM

SELEPAS lebih lapan tahun,  penyampai radio Hot FM Mohd. Faizal Ismail atau lebih dikenali dengan panggilan FBI mengucapkan selamat tinggal kepada dunia penyiaran radio selepas beliau menamatkan perkhidmatan di stesen radio No.1 negara, Hot FM pada Jumaat. 

Konti radio Hot FM ‘banjir’ selepas penyampai-penyampai stesen itu datang seawal jam 9 pagi untuk mengucapkan selamat tinggal kepada penyampai radio terkenal itu. 

Penyampai radio berusia 37 tahun itu meletak jawatan secara mengejut dari stesen radio itu pada 24 Oktober. 
Beliau membuat pengakuan mengenai peletakan jawatan itu menerusi akaun Twitternya. 

Twitternya berbunyi: “Saya Faizal Ismail meletakkan jawatan sebagai penyampai Hot FM dengan notis berkuat kuasa hari ini pada 24 Oktober 2013.”


Pada Jumaat, Faizal mendapat penghormatan terakhir dari teman-teman sepejabat apabila kebanyakkan dari penyampai stesen itu ‘turun padang’ menghabiskan masa bersama-sama dengannya di konti.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, November 15, 2013

Highland tower (2013) watch free online Download

assalamualaikum.

nampak nya cerita highland tower dah keluar dekat blog blog online nie.. aku pun masih tak sempat nak layan cerita nie.. terlalu sibuk dengan komitmen lain.. so, alang aland dah keluar dekat internet nie, jom la kita layan sama sama..


»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, November 12, 2013

Pakcik Majid Di Stadium Shah Alam

assalamualaikum.

pakcik majid. pakcik nie dah nazar kalau pahang menang aku nak jalan kaki dari pahang ke stadium shah alam. Alhamdulillah pahang juara piala malaysia. alhamdulillah juga pakcik majid sudah selamat tiba di stadium shah alam tanpa sebarang masalah.



seriusly kagum dengan pakcik majid nie. walaupun tengok dia dah berumur, tapi semangat dia nampak muda beb! serius.. saya rasa tak ramai yang mampu buat macam pakcik buat nie. sedangkan mak suruh pergi beli sayur kedai depan tu pun dah malas, ni kan pulak nak berjalan kaki beratus ratus kilometer. betul tak?

»»  BACA SELANJUTNYA...

Smartphone : Apa beza iPhone dengan Samsung?



assalamualaikum.

Tajuk lama. tapi diolah dengan cara baru. sebenarnya ramai user sana dah tahu apa bezanya. Cuma apa yang saya nak share adalah beberapa perkara yang mungkin kebanyakkan orang yang tidak tahu. saya yakin mostly rakyat malaysia banyak yang guna smartphone compare dengan apple.

ok. saya pernah guna samsung. and now, saya bersama product apple. Baik dari segi phone. mahupun pemain mp3 (ipod). so apa yang bezanya?




»»  BACA SELANJUTNYA...

Siapa Huzairie Husin




assalamualaikum.

Thanks sebab sudi singgah di Blog ini. Mungkin anda telah datang sini dengan tidak sengaja untuk mencari sesuatu yang anda akan jumpa. Huzairie Husin. Ramai yang baru dengar nama ni rasanya. Blogging adalah hobi saya bila saya free. Menghabiskan sisa masa dengan menulis.

insyaallah anda boleh contact saya terus melalui detail yang saya bagi ni. If anda datang dari FB, mohon inbox saya yang anda adalah seorang blogger. Mudah saya masukkan friend list saya.

Facebook : HuzairieHusin

Email : Huzairiehusin@yahoo.com

so, hope anda semua dapat stay tune dengan saya. insyaallah saya akan berikan yang terbaik untuk anda..


»»  BACA SELANJUTNYA...