HuzairieHusinBlog: Cara mudah nak Unlock iPhone Anda

Thursday, November 21, 2013

Cara mudah nak Unlock iPhone Anda

assalamualaikum.

entry ni khas untuk iphone user sahaja. Android user, anda boleh abaikan post nie (gila punya berlagak!) .. sebenarnya nak unlock iphone nie mudah je.. tak ada lah susah sangat.. tak payah nak bazirkan duit dekat kedai kedai kat luar sana.. korang sendiri pun boleh buat sendiri.

sebelum tu, tahu tak unlock iphone tu ape?? okeh la. simple word. unlock iphone mean kita membenarkan sim malaysia dapat detect kat iphone.. biasanya iphone tu kita beli kat luar negara. Australia ke, german ke. Singapore set still boleh detect sim malaysia lagi.






so, antara kelebihan unlock nie :

1. mudah. kalau korang unlock, ia akan automatik akan didaftarkan di database apple. so, kalau korang update version tak perlu nak unlock 2 3 kali.

2. yang paling best, its running all iphone version! termasuklah iphone 2g yang dah berkurun tu.

3. 100% dijamin selamat dan tak kan di kunci (lock) lagi.

4. boleh run itunes macam biasa. tak payah nak takut takut bagai.

5. unlock nie bukan jailbreak. jailbreak tu apa? tak apa la.. next post la aku cerita apa tu jailbreak.




untuk unlock iphone korang yang lock tu, silalah download software ini. Ingat! download mengikut version yang korang pakai sekarang.

Unlock iPhone 6.1

Unlock iPhone 5.0.1

Unlock iPhone iOS 5

Unlock iPhone iOS 4.3.3

Unlock iPhone iOS 4.3.2

Unlock iPhone iOS 4.3.1

Unlock iPhone iOS 4.2.1

Unlock iPhone iOS 4.1

Unlock iPhone iOS 4.0.2

Unlock iPhone iOS 4.0.1

Unlock iPhone iOS 4

Unlock iPhone 3.1.3

Unlock iPhone 3.1.2

Unlock iPhone 3.1

Unlocking iPhone 3.0.1

Unlocking iPhone 3.0

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)